Hyppää sisältöön

Teinipojalle tuomio rajusta puukotuksesta huumekaupan yhteydessä Turussa

Tuomittu ja uhri tapasivat huumekaupan yhteydessä. Kauppa päättyi rajuun puukotukseen, jonka seurauksena uhri oli lähellä menettää henkensä.

Varsinais-Suomen käräjäoikeuden pääovi aurinkoisena päivänä.
Turun oikeustalo. Kuva: Mikael Piippo / Yle
Eino Kossila

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 16-vuotiaan henkilön kolmen vuoden ja viiden kuukauden vankeuteen Turun Varissuolla kesäkuussa tapahtuneesta tapon yrityksestä.

Rikoksen taustalla oli syyttäjän haastehakemuksen mukaan keskeytynyt huumekauppa. Huumausainetta myymään saapunut uhri ja tuomittu tapasivat toisensa sovitusti, mutta kauppa oli peruuntunut. Tämän jälkeen uhri lähti poistumaan paikalta ja tuomittu löi tätä suurella teräaseella selkään.

Syyttäjän mukaan teko oli jäänyt tapon yritykseksi vain, koska uhrin kuolema vältettiin nopean ensiavun ja päivystysleikkauksen avulla.

Vankeusrangaistuksen lisäksi 16-vuotias on oikeuden päätöksen mukaan velvoitettu korvaamaan uhrille reilut 20 000 euroa muun muassa kivusta ja särystä. Lisäksi hänen on korvattava oikeudenkäyntikuluja vajaat 9 000 euroa.

Puukotuksen uhri tuomittiin oikeudessa huumausainerikoksesta 50 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan kertyy maksettavaa 300 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Suosittelemme