Hyppää sisältöön

Luhangan kunnanhallitus perustaa työryhmän selvittämään kuntapäättäjän häirintätapausta

Luhangan kokoomuslainen kuntapäättäjä Aki Virtaniemi sai kesällä omalta puolueeltaan huomautuksen asiattomasta käytöksestä.

Luhangan kunnantoimisto.
Kuvassa Luhangan kunnantoimiston rakennus. Kuva: Elli Tervo / Yle
Tuukka Tervonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Luhangan kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan asettaa työryhmän selvittämään kunnanhallituksen ja -valtuuston jäsenen, kokoomuslaisen Aki Virtaniemen häirintätapausta.

Virtaniemi on myös Luhangan Yrittäjien puheenjohtaja.

Virtaniemen tapaus nousi julkisuuteen kesällä, kun kokoomus antoi hänelle huomautuksen häiritsevästä käytöksestä. Yle haastatteli tuolloin useita naisia, jotka kertoivat anonyymisti saaneensa Virtaniemeltä ei-toivottuja ja häiritseviä viestejä, jotka sisälsivät asiatonta ulkonäön kommentointia ja myös suoraa seksin ehdottelua.

Kunnanjohtaja Tuomo Kärnä teetti asiasta uutisoinnin jälkeen kyselyn, missä paljastui ainakin yhden kunnan työntekijän saaneen häiritseviä viestejä. Kärnä teki asiasta kunnanhallitukselle työturvallisuuslain vaatiman ilmoituksen työnantajalle.

Samalla Luhangan keskustan ryhmä teki asiasta oman esityksensä. Se vaatii, että kunnanhallitus ottaa asiaan virallisesti kantaa sekä miettii muita mahdollisia toimenpiteitä.

Työryhmään kuuluvat työsuojelupäällikkö, työsuojeluvastava, hallituksen varapuheenjohtaja Pirkko Vilkman (kesk.) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja, kokoomuslainen Hilkka Weijo.

Virtaniemen puoluetoveri Weijo kertoo yllättyneensä Virtaniemen lähettämistä viesteistä ja käytöksestä. Hän sai ensimmäisen kerran tietää niistä oman kertomansa mukaan kevättalvella, jolloin kaksi tai kolme viestejä saanutta naista soitteli hänelle ja kertoi viesteistä.

– Yksi viesti niistä oli enemmänkin minusta kehuva, mutta niissä on varmastikin ollut hyvin erityyppisiä viestejä.

– Kun persoonan tuntee, niin tuli tosi yllätyksenä, Weijo jatkaa.

Weijo kertoo tiedon kulkeneen puolueelle, joka päätyi antamaan huomautuksen Virtaniemelle.

Kesällä uutisoitiin Weijon sanomana, että kunnanhallitus ei puutu asiaan, mutta Weijon mukaan kyse oli väärinkäsityksestä, hänen tarkoituksenaan oli ollut sanoa, että kunnan päätöselimet käsittelevät asian, mikäli se virallisia teitä heille tulee.

– Kun asia on nyt tullut tietoon työsuojeluilmoituksena, niin ilman muuta se pitää käsitellä. Sitten katsotaan, että mitä sieltä tuloksena löytyy, Weijo kertoo.

Suosittelemme