Hyppää sisältöön

Varastettu pelastuslaitoksen auto kolaroi tolppaan Helsingissä, päihtynyt epäilty pidätettiin – Yle sai ainoana kuvat tuoreeltaan

Ajoneuvossa oli törmäyshetkellä hälytysvalot ja -sireenit päällä, kertoo paikalla ollut Ylen toimittaja. Ajoneuvo vietiin Raaseporin sopimuspalokunnan tiloista. Yksi epäilty on pidätetty.

Kuljettaja törmäsi aamuyöllä varastetuksi epäillyllä ajoneuvolla tolppaan liikenneympyrässä Helsingin Etelä-Haagassa.
Anastetuksi epäilty ajoneuvo vaurioitui törmäyksessä pahasti. Kuva: Nina Svahn/Yle
Inka Haukka,
Otso Karhu,
Clarissa Jäärni
Avaa Yle-sovelluksessa

Raaseporin sopimuspalokunnan paloasemalle murtauduttiin maanantain ja tiistain välisenä yönä puolen yön aikaan, ja paikalta varastettiin pelastuslaitoksen ajoneuvo, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi. Hälytysajoneuvo varastettiin Raaseporin Österbyn vapaapalokunnan tiloista. Vapaapalokunnan tiloihin oli päästy rikkomalla ikkuna.

Paikalle lähetetyt poliisipartiot tavoittivat etsintöjen jälkeen yhden epäillyn, joka otettiin kiinni.

– Tapahtumapaikalta ulosajopaikalle on noin 100 kilometriä. Esitutkinnassa selvitetään muun muassa sitä, onko ajoneuvolla ajettu hälytysajoa koko matkan ja onko matkan aikana tapahtunut vaaratilanteita, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholm Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tiedotteessa.

Ajoneuvon varastanut kuljettaja ajoi Helsinkiin ja törmäsi autolla tolppaan liikenneympyrässä Etelä-Haagassa. Törmäyksen jälkeen kuljettaja pakeni paikalta.

Ylen toimittaja Nina Svahn todisti aamuyöllä noin puoli kolmen jälkeen Kauppalantiellä sattunutta poikkeuksellista tapausta. Hänen mukaansa ohi ajaneessa ajoneuvossa oli törmäyshetkellä hälytysvalot- ja sireenit päällä. Autossa oli Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kilvet.

– Törmäyksen jälkeen kuljettaja huusi, että soittakaa 112 ja pakeni paikalta. Autosta pakeni myös toinen henkilö ja molemmat juoksivat eri suuntiin, kertoo Svahn.

Paikalla oli aamuyöllä useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliiseja.
Paikalla oli aamuyöllä useita pelastuslaitoksen yksiköitä ja poliiseja. Kuva: Nina Svahn/ Yle

Helsingin poliisin yleisjohtaja Teemu Lappalainen vahvistaa tapahtumien kulun.

– Etsinnät olivat käynnissä epäillyn tai epäiltyjen löytämiseksi, kertoo Lappalainen.

Länsi-Uudenmaan poliisi vahvisti kello 5.47, että Raaseporin sopimuspalokunnan paloasemalle Österbyssä on murtauduttu puolen yön aikaan. Tekijä tai tekijät rikkoivat ikkunoita ja veivät Transporter-miehistönkuljetusauton LU847.

Erityisen moitittava teko

Helsingin poliisin yleisjohtaja Teemu Lappalainen pitää tapahtumaa varsin poikkeuksellisena.

– Se, että viranomaisen hälytysajoneuvo joutuu varkauden kohteeksi, on toki poikkeuksellista.

Anastettu ajoneuvo vaurioitui törmäyksessä pahasti.
Anastetuksi epäillyssä ajoneuvossa oli Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen kilvet. Kuva: Nina Svahn/ Yle

Rikosnimikkeet ovat törkeä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, törkeä rattijuopumus ja huumausaineen käyttörikos.

– Pidän tekoa varsin moitittavana, kun ottaa huomioon, että kyseessä on hälytysajoneuvo, jolle olisi mahdollisesti ollut tarvetta ihmishenkien pelastamisessa oikean hälytystehtävän yhteydessä. Lisäksi ajoneuvo meni lunastuskuntoon, toteaa tapauksen tutkinnanjohtaja Sjöholm.

Silminnäkijähavainnoista ja mahdollisista vaaratilanteista pyydetään ilmoittamaan Helsingin tai Länsi-Uudenmaan poliisille.

Juttua muokattu 3.10.2023 kello 6.40: lisätty tieto Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen vahvistuksesta.

3. lokakuuta kello 11.37: Uutisen lisätty poliisin tiedote ja tutkinnanjohtaja Sjöholmin kommentit.

Suosittelemme