Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen nauratti amerikkalaistoimittajia inttijutuillaan – uusi joukkuekaveri paljasti suomalaistähden tyylikkään eleen

Lauri Markkasen syksyn ensimmäisessä lehdistötilaisuudessa Utahissa suurin osa kysymyksistä koski hänen päättynyttä varusmiespalvelustaan.

Lauri Markkanen Utah Jazzin kaudenavaustilaisuudessa lokakuussa 2023.
Lauri Markkasta hymyilytti Utah Jazzin kaudenavaustilaisuudessa maanantaina. Kuva: Getty Images
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Lauri Markkanen astui ensimmäistä kertaan median eteen tänä syksynä Utahisssa, kun Markkasen NBA-seura järjesti tiloissaan kaudenavaustilaisuuden.

Markkasen kohdalla puhuttiin koko kesä hänen varusmiespalveluksestaan. Se kiinnosti valtavasti Suomessa sekä Pohjois-Amerikassa. Koripallotähti julkaisi viime viikolla kuvan, kuinka hänen varusmiespalveluksensa oli nyt ohi.

Inttijutut kiinnostivat myös pohjoisamerikkalaista mediaa kaudenavaustilaisuudessa. Suurin osa Markkaselle osoitetuista kysymyksistä kohdistui varusmiespalvelukseen.

Markkanen kertoi, että varusmiespalvelus sujui hyvin.

– Se haastoi henkisesti ja fyysisesti mutta oli hyvä kokemus. Sain paljon ystäviä. Olen iloinen, että pystyn keskittymään taas täysin koripalloon. Mutta se oli hyvä johtajakokemus minulle, Markkanen totesi.

Markkanen sai myös amerikkalaistoimittajat nauramaan inttijutuillaan, kun hän kertoi muun muassa varusmiespalveluksensa haastavimmista hetkistä.

– Uskokaa tai älkää. Vaikka olen Suomesta, en viihdy niin paljoa kylmässä. Meillä oli aika kylmä kesä. Heräiltiin ja ryömittiin ulos teltasta toukokuun ensimmäisenä viikkona. Se oli aika jäätävä hetki, Markkanen muisteli.

Markkanen koki haasteeksi myös sen, että armeija oli täysin uusi juttu hänelle. Se teki olon välillä epämukavaksi, mutta oppia tuli sellaisten hetkien selättämisestä.

– Olen pelannut koripalloa 20 vuotta. Tiedän, miten selvitä koripalloasioista, mutta armeijassa tuli uusia juttuja, Markkanen kuvaili.

Lauri Markkanen Utah Jazzin kaudenavaustilaisuudessa lokakuussa 2023.
Markkanen pääsi jälleen kerran kertomaan inttikokemuksiaan, kenties viimeistä kertaa. Kuva: Getty Images

Markkanen kertoi oppineensa varusmiespalveluksessa perusjuttuja, ampumista, ryhmänä toimimista sekä leiriytymisjuttuja, kuten teltan pystytystä ja tulen sytyttämistä.

Markkaselta kysyttiin myös ampumatarkkuudesta. Suomalainen kuvaili sitä hyväksi. Tarkentava kysymys kuului, oliko tarkkuus ampumaradalla 40 prosenttia viitaten Markkasen kolmen pisteen heittotarkkuuteen.

– Toivottavasti paremmin kuin tuo, Markkanen naurahti.

Markkanen vakuutti, että tulevalla kaudella Utah Jazzin tavoitteena on yltää pudotuspeleihin. Suomalaiselta kysyttiin myös siitä, miten viime kaudella NBA-tähdistöpeliin yltänyt Markkanen aikoo johtaa Utahia tulevalla kaudella.

Markkanen muistutti, että hän tuskin tulee johtamaan huutaen joukkuekaverilla.

– Yritän näyttää ja johtaa esimerkillä, Markkanen tiivisti johtamisfilosofiansa.

Utah Jazz julkaisi maanantai-iltana videon, jossa Markkanen käy heti pussittamassa Utahin harjoitustiloissa puolen kentän heiton.

Uusi tähtivahvistus paljasti suomalaisen upean eleen

Utah Jazz nappasi kevällä kovan luokan vahvistuksen, sillä joukkue hankki edullisesti itselleen Atlanta Hawksista John Collinsin.

Markkasen tavoin vuonna 2017 varattu Collins oli mukana johdattamassa Atlantaa konferenssifinaaleihin keväällä 2021, mutta on sittemmin kärsinyt loukkaantumisista. Huippukaudellaan Collins takoi 21,6 pistettä ja otti 10,1 levypalloa ottelua kohden.

Collins paljasti omassa osuudessaan Markkasen tyylikkään eleen, kun Collinsin siirtyminen Utahiin oli varmistunut kesä-heinäkuun taitteessa.

– Lauri tekstasi minulle heti, kun kauppa oli valmis. Lauri kertoi, että hän arvostaa minua todella paljon. Hän kertoi, kuinka odotti innoissaan pelaamista kanssani, Collins kertoi.

Utah pelaa kauden ensimmäisen harjoituspelinsä Havaijilla Los Angeles Clippersiä vastaan Suomen aikaa varhain sunnuntaina 9. lokakuuta.

NBA-runkosarja alkaa Utahilla Suomen aikaa 26. lokakuuta. Ensimmäisessä ottelussa tulee kotiparketilla vastaan Sacramento Kings.

Nyt on levotonta! Lauri Markkanen ja kumppanit hassuttelivat haastattelupisteellä Susijengin viimeisen MM-pelin jälkeen.
Lauri Markkanen oli syksyn MM-kisojen toiseksi kovin pistemies. Katso Markkasen 34 pistettä Kap Verdeä vastaan!

Suosittelemme