Hyppää sisältöön

Jämsässä Rasuan leirintäalueen entistä yrittäjää vastaan ei nosteta syytteitä

Jämsän kaupunki irtisanoi Rasuan vuokrasopimuksen viime vuoden helmikuussa vuokralaisten sopimusrikkomusten perusteella.

Rasua-portti leirintäalueella.
Arkistokuva Rasuasta. Kuva: Petri Aaltonen / Yle
Heli Kaski

Jämsässä Rasuan leirintäalueella yrittäjänä aiemmin toiminutta miestä ja hänen puolisoaan vastaan ei nosteta rikossyytteitä.

Länsi-Suomen syyttäjäalueen aluesyyttäjä jättää syytteen nostamatta epäillyistä rikoksista, koska syyttäjän mukaan ei ole olemassa todennäköisiä syitä rikoksesta epäiltyjen syyllisyyden tueksi.

Yrittäjänä toiminutta miestä ja hänen puolisoaan epäiltiin törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä kavalluksesta vuosina 2010 – 2021.

Rasuan leirintäalueen toiminnassa on ollut aktiivisesti mukana myös karavaanareiden valtakunnallinen yhdistys, AutoCaravan Finland ry.

PesäLomailuun Oy:n toimitusjohtaja on ollut myös tämän yhdistyksen keskeinen vaikuttaja. Yritys ja yhdistys ovat toimineet Rasuassa rinnakkain.

PesäLomailuun Oy ehti pyörittää leirintäaluetta Kankarisveden rannalla parikymmentä vuotta.

Käräjäoikeus oli määrännyt yrittäjien ja PesäLomailuun Oy:n omaisuutta vakuustakavarikkoon enintään 200 000 euroa.

Syyttäjä on pyytänyt käräjäoikeudelta vakuustakavarikon kumoamista.

Jämsän kaupunki irtisanoi Rasuan vuokrasopimuksen viime vuoden helmikuussa vuokralaisten sopimusrikkomusten perusteella.

Kaupunki lunasti alueen rakennukset, irtaimiston ja liittymät 80.000 eurolla ja alkoi sittemmin etsiä Rasuaan uusia, ympärivuotisia yrittäjiä.

Viime kesänä Rasuaa pyörittämään valittiin uudet, paikalliset yrittäjät.

Suosittelemme