Hyppää sisältöön

MobilePay ei käy pian kaupan tiskillä entiseen malliin: bluetooth sammuu ja bonusten kerääminen loppuu

MobilePayn Bluetooth-maksaminen Suomessa päättyy ensi vuoden alussa. Yhtiöstä kerrotaan, että QR-koodit kelpaavat jatkossakin.

Mobilepay -sovellus kännykän näytöllä.
Bluetooth-maksut poistuvat MobilePay-sovelluksesta. Kuva: Esa Syväkuru / Yle
Jarmo Koponen
Avaa Yle-sovelluksessa

Vajaa vuosi sitten Euroopan komissio hyväksyi kahden mobiilimaksamisyrityksen MobilePayn ja Vippsin yhdistymisen. Näin muodostunut yhtiö on alkanut nyt keskittää toimintaansa samalle teknologiselle alustalle.

Muutos koskettaa erityisesti Suomea, missä yhtiö on käyttänyt myymälöissä tapahtuvassa mobiilimaksamisessa sekä bluetooth:iin että QR-koodiin perustuvaa tekniikkaa.

Bluetooth-maksaminen loppuu vuoden vaihteessa.

MobilePay: Toinen tapa toimii tiskillä jatkossakin

– MobilePay ei lopu kaupoissa. Meillä tulee olemaan QR-koodiin perustuva maksaminen vahvana kaupoissa, sanoo MobilePayn Suomen vt. maajohtaja Sirpa Nordlund.

Hän kertoo, että Tanskassa MobilePay luopui bluetooth-maksamisesta jo puolitoista vuotta sitten. Bluetooth-tekniikasta luopumisen syyt ovat Nordlundin mukaan puhtaasti teknologiset.

Muutoksen ikävä sivuvaikutus kuitenkin on, että samalla kaupan kahden suurimman ketjun etuuksien automaattinen rekisteröityminen päättyy.

– Se valitettavasti poistuu, kunnes tehdään K- ja S-ryhmän kanssa uusi sopimus. Toivomme, että tämä olisi vain lyhyt tauko ja pystymme tuomaan uudelleen nämä palvelut markkinoille.

S-bonusten ja K-plussapisteiden rekisteröinnistä luopuminen oli Nordlundin mukaan osapuolten yhteinen päätös.

– Totesimme yhdessä, että on parasta suunnitella se hyvin ja tuoda sitten varmasti toimiva ratkaisu.

Suomessa MobilePay on käytössä noin 2,5 miljoonalla henkilöllä, joista suuri osa on valinnut palvelun asetuksista K-plussapisteiden ja S-bonuksen rekisteröinnin.

MobilePayn avulla maksetaan keskimäärin alle 50 euron suuruisia maksuja.

MobilePay on alunperin Danske Bankin kehittämä sovellus. Suomessa se on ollut käytössä vuodesta 2015 saakka.

Suosittelemme