Hyppää sisältöön

Ivalon koulukeskukseen tehtiin uhkaus sosiaalisessa mediassa – tuntien odotuksen jälkeen oppilaat pääsivät lähtemään kotiin

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa oli iltapäivällä käynnissä poliisitehtävä. Koulukeskuksessa opiskelee yhteensä reilut 500 esikoululasta, peruskoululaista ja lukiolaista.

Ivalon koulukeskus eristettiin iltapäivällä Jodelissa tehdyn uhkauksen jälkeen. Konkreettista vaaraa ei oppilaille lopulta aiheutunut.
Timo Metsäjoki,
Topias Peltonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarteessa oli iltapäivällä meneillään turvallisuustarkastus sosiaalisen median kanava Jodelissa julkaistun uhkauksen vuoksi. Uhka ei konkretisoitunut toiminnaksi.

Tilanne alkoi ennen iltapäiväkahta, jonka jälkeen oppilaita ei päästetty luokista ulos, vaan he olivat aikuisen valvonnassa koko ajan.

Ylen saamien tietojen mukaan oppilaiden oli pysyttävä luokissa, he eivät saaneet lähteä pois, eivätkä liikkua ulkona. Oppilaat eivät myöskään saaneet olla ikkunoiden lähettyvillä, eivätkä katsoa ulos.

Poliisit vartioivat sisäänkäyntejä

Paikalle saapui useita poliisin yksiköitä, joista osa Ylen paikalla olevan toimittajan mukaan raskaasti aseistautuneita. Poliisit tarkastivat koulun ja vartioivat sisäänkäyntejä. Koululle johtavat väylät tukittiin hälytysajoneuvoilla.

Lapin poliisi pyysi paikallisia pysymään poissa koulukeskukselta. Lapsia ei saanut hakea koulusta, eivätkä lapset myöskään lähteneet busseihin.

Tilanne alkoi purkautua noin kello 17 aikaan, kun poliisi alkoi ohjata oppilaita luokka kerrallaan koulusta pois pihalla odottaviin busseihin ja takseihin.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tuomo Seikkula ei kommentoi keskeneräistä poliisin tehtävää.

Poliisi selvittää uhkauksen tekijää.

Koulukeskuksessa opiskelee yli 500 oppilasta

Ylen tietojen mukaan osa oppilaista ehti päättää koulupäivänsä normaaliin tapaan alkuiltapäivällä ja lähteä kotiin ennen poliisioperaation alkua.

Suljetussa rakennuksessa oli kuitenkin niin lukiolaisia, peruskoululaisia kuin esikouluikäisiä.

Koulukeskuksessa opiskelee yhteensä reilut 500 esikoululasta, peruskoululaista ja lukiolaista. Poliisi ei kertonut, paljonko oppilaita oli kaikkiaan rakennuksen sisällä.

Koulukeskus Kaarteen apulaisrehtori Pirkko Olli neuvoo Wilma-viestissä vanhempia puhumaan päivän tapahtumista kotona. Koulun henkilökunnalle järjestetään uhkauksen tiimoilta tänään purkutilaisuus ja oppilaille huomenna.

Koulunkäynti jatkuu normaalisti keskiviikkona

Inarin kunta tiedottaa, että koulunkäynti Ivalossa jatkuu normaalisti keskiviikkona. Tiistain tapahtumia aiotaan käydä läpi heti aamulla oppilaiden ja henkilöstön kanssa poliisin ja kriisiryhmän kanssa.

Keskiviikkoiltana myös vanhemmille järjestetään koululla kaksi keskustelutilaisuutta kello 18 ja 19.

Suosittelemme