Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan kerrostalopalo: osalle asukkaista etsitään kiireellä korvaavia asuntoja

Osa asukkaista on päässyt palaamaan asuntoihinsa, osa joutuu evakkoon. Eniten kärsivät Hallituskadun puolella olevat A-portaan asunnot.

Kerrostalon katto palaa hyvin rajusti.
Maanantai-iltana liekkimeri kerrostalon ullakkokerroksessa säikäytti Hämeenlinnassa. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Tiina Kokko

Hämeenlinnassa maanantaina syttyneen kerrostalopalon raivaustyöt talon katolla jatkuvat Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestarin Markus Majurin mukaan edelleen tiistaina iltapäivällä.

Katolta nostetaan raskaan nosturin avulla peltikaton palasia. Poliisin tekninen tutkinta etenee samaan tahtiin. Majurin mukaan jälkiraivaus saataneen valmiiksi alkuillasta.

Talossa on 42 Lumo-vuokra-asuntoa. Lumo-brändi kuuluu yksityiselle asuntosijoitusyhtiö Kojamolle. Talon kivijalassa olevat liikehuoneistot eivät ole yhtiön omistuksessa.

– Onni onnettomuudessa oli se, että yhdessäkään asunnossa ei syttynyt tulipaloa ja henkilövahingoilta vältyttiin. Tuli saatiin rajattua ullakkotiloihin, Kojamon liiketoimintajohtaja Janne Ojalehto sanoo.

Asukkaille järjestetään infotilaisuus

Kasarmikadun ja Hallituskadun kulmassa sijaitsevalla talolla on kaksi eri osoitetta. Osa asukkaista on pysynyt palaamaan takaisin asuntoonsa, osalle joudutaan etsimään korvaavia asuntoja.

Ojalehdon mukaan vielä ei ole täysin varmaa tietoa niiden asuntojen määrästä, joihin asukkaat eivät voi toistaiseksi palata. Tilannetta selvitetään parhaillaan.

– Meillä on siellä omaa väkeä, viranomaisia ja kumppaniurakoitsijoita paikalla. Toivottavasti saamme siihen pian selvyyden.

– Meillä on Hämeenlinnan alueella tällä hetkellä vapaitakin vuokra-asuntoja. Ensisijaisesti pyritään sieltä löytämään niille asukkaille koteja, jotka eivät nyt pääse palaamaan asuntoihin.

Ojalehdon mukaan yhtiö on tiedottanut tilanteesta asukkaille verkon kautta, tekstiviestein ja sähköpostin avulla. Keskiviikkona 4. lokakuuta järjestetään myös infotilaisuus, jossa asukkaiden kanssa käydään tarkemmin läpi käytännön asioita.

Hämeenlinnan kerrostalopalo roihuaa Kasarmikadun ja Hallituskadun risteyksessä maanantaina 2.10.2023 illalla.
Tulipalo keräsi Hämeenlinnan keskustaan maanantaina myös katsojia. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Poliisi kaipaa tietoja

Poliisi pyytää palaneen kiinteistön sekä lähitalojen asukkaita ilmoittamaan poliisille mahdolliset paloon liittyvät havainnot.

Yhteydenotot pyydetään tekemään puhelimitse puhelinnumeroon 0295 437 746. Hämeen poliisi pyytää myös yleisöltä vihjeitä ja mahdollista kuvamateriaalia tulipalosta.

Erityisesti poliisia kiinnostaa maanantain 2.10.2023 kello 18.40–18.50 välisen ajan tapahtumat. Valokuvat ja videot voi toimittaa poliisille Pouta-palvelun kautta.

Suosittelemme