Hyppää sisältöön

Miljoonien jalkapallostadionhanke keskeytetään Oulussa – valitusten vuoksi kustannukset nousivat liikaa

Hanketta vetäneen OTC stadion Oy:n mukaan valituksista johtuva vuosien viivästyminen nosti kustannuksia niin paljon, ettei stadionia enää voida toteuttaa suunnitellusti.

Havainnekuva Oulun jalkapallostadionista
Havainnekuva Heinäpäähän suunnitellusta jalkapallostadionista. Kuva: Katarauna Consulting / Arktes Oy / Oulun Kaupunki
Essi Markkula
Avaa Yle-sovelluksessa

Veikkausliigassa pelaavan AC Oulun uudeksi kotikentäksi kaavaillun jalkapallostadionin rakentamishanke keskeytetään Oulussa.

Stadionia suunniteltiin Oulun Heinäpään kaupunginosaan.

Hanketta vetäneen OTC stadion Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tomi Kaismon mukaan asemakaavanmuutoksesta tehtyjen valitusten aiheuttama vuosien viivästyminen ja viivästymisen vuoksi miljoonilla euroilla noussut kustannustaso aiheuttivat tilanteen, jossa hanketta ei voida toteuttaa suunnitellusti.

Oulun kaupunginvaltuusto hyväksyi jalkapallostadionin kaavamuutoksen kokouksessaan 6. helmikuuta yksimielisesti. Tämän jälkeen kaavamuutoksesta jätettiin kaksi valitusta Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle.

Stadionhankkeen kariutuminen tarkoittaa AC Oulun mukaan sitä, että reilun kahden vuoden päästä Oulussa ei ole Veikkausliigan vaatimukset täyttävää pelipaikkaa kauden ensimmäisille kuukausille, kun kautta aiotaan pidentää aloittamalla se aiemmin.

Hanketta vetäneen OTC stadion Oy:n puheenjohtaja Tomi Kaismo kertoo, etteivät valituksia jättäneet tahot suostuneet keskustelemaan asioista tai miettimään yhdessä ratkaisuja heitä huolettaneisiin asioihin.

– On äärimmäisen surullista, että tällaisella valituksella halvaannutetaan maailman suosituimman urheilulajin kehitys Oulussa tilanteessa, jossa hankkeelle oli kaupunginvaltuuston ja viranhaltijoiden todella vahva tuki, kirjoittaa Kaismo AC Oulun tiedotteessa.

Tällä hetkellä joukkue pelaa kotipelinsä Raatin stadionilla, jonka luonnonnurmi ei ole pelattavassa kunnossa vielä aikaisin keväällä.

Jalkapallostadion oli tarkoitus toteuttaa 75 prosenttisesti yksityisen rahoituksen turvin. Aiemmin Oulun kaupunki päätti myöntää stadionin rakentamiseen yli neljä miljoonaa euroa.

Jutun otsikkoa muokattu kello 7.12.

Voit keskustella aiheesta Yle Tunnuksella torstaihin 5. lokakuuta kello 23:een saakka.

Suosittelemme