Hyppää sisältöön

Pahimmat sateet kulkivat Uudenmaan yli yön aikana, mutta vettä voi vielä sataa aamupäivän aikana

Uudellemaalle ja eteläiseen Suomeen on annettu varoituksia sateesta ja voimakkaista tuulista.

Sadetakkiin pukeutunut henkilö kävelee kadulla.
Pahimmat sateet Uudellamaalla ovat ohi, kertoo Ilmatieteen laitos. Kuvituskuva Helsingin Esplanadilta elokuun lopusta 2023. Kuva: Matti Myller / Yle
Otso Karhu
Avaa Yle-sovelluksessa

Uudenmaan yli yön aikana liikkunut sadealue on väistymässä itään aamupäivän aikana. Alueelle on kuitenkin annettu sadevaroitus.

Helsingin Kaisaniemen mittausasemalla oli kello 7.30 mitattu 34,5 millimetriä vettä viimeisen 24 tunnin aikana. Koko Uudenmaan alueella vettä tuli yön aikana keskimäärin noin 20–40 millimetriä

– Aamun aikana ja aamupäivällä tulee sateita joitain millimetrejä lisää, mutta pääosin sateet ovat väistymässä pian, sanoo Ilmatieteen laitoksen meteorologi Pia Isolähteenmäki.

Lämpötilat voivat Uudellamaalla kohota keskiviikkona neljäntoista asteen lukemiin.

Uudenmaan maa-alueille on annettu myös tuulivaroitus. Pohjoisen ja luoteen välinen voimakas tuuli voi olla puuskissa nopeudeltaan noin 15 metriä sekunnissa.

Etelä-Karjalassa tuuli voi yltyä puuskissa jopa kahteenkymmeneen metriin sekunnissa.

Ilmatieteen laitos kertoi voimassa olevista varoituksista viestipalvelu X:ssä.

Huomenna sää on Uudellamaalla viileämpi, korkeintaan kymmenestä kahteentoista astetta. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä voi vielä sataa hieman, mutta torstaille ennustetaan pääosin poutaa ja vaihtelevaa pilvisyyttä.

– Pilvipeite voi rakoilla paikoin torstaiaamuna, joten aurinkokin saattaa pilkahtaa, Isolähteenmäki sanoo.

Suomen eteläpuolelta viistää torstaina uusi matalapaine, joka tuo sateita Viroon ja Baltiaan. Näillä näkymin ne eivät kuitenkaan yletä Suomeen.

Suosittelemme