Hyppää sisältöön

Hämeenlinnan Lentopallokerholla selkeä tavoite – ykköseksi tähdätään

Hämeenlinnassa on totuttu menestymään naisten lentopallossa. 2000-luvulla Hämeenlinna on voittanut 10 kultaa, 6 hopeaa ja 5 pronssia. Kulta on selkeä tavoite myös alkaneella kaudella.

Naisten lentopallojoukkue harjoittelee pelikentällä pelaamalla lentopalloa.
Hämeenlinnan Lentopallokerho harjoituksissa 3.10.2023, päivää ennen kauden ensimmäistä kotipeliä. Hämeenlinnan Lentopallokerhon kauden ensimmäinen kotiottelu pelataan tänään keskiviikkona klo 18.30. Vieraaksi saapuu Nurmo. Kuva: Harri Oksanen / Yle
Harri Oksanen

Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi manageri Tatu Piekkari katsoo kotihallin kentällä harjoittelevaa joukkuetta ja toteaa, että sillä on täydet mahdollisuudet menestyä tälläkin kaudella. Arvionsa hän perustaa näkemäänsä sekä harjoituksissa että kauden ensimmäisessä ottelussa, jossa Lentiskerho päihitti vieraissa PuijoVolleyn 2-3.

– Se on brändi täällä, että aina mennään mitaleille ja siitä pidetään kiinni, Piekkari sanoo.

Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan. Kauden alussa joukkueet ovat vielä otteiltaan tuntemattomia toisilleen. Vahvistuksia on haalittu ja nuoria pelaajia otettu joukkueisiin. Lentopallokerhon riveissä pelaa tällä kaudella viisi ulkomaalaisvahvistusta, joista neljä on uusia naisten Mestaruusliigassa.

Hämeenlinnaan on hankittu Israelin maajoukkueen yleispelaaja Vitalia Marmen, ukrainalainen hakkuri Anna Shumeiko, kanadalainen yleispelaaja Taylor Collombin sekä Itävallan maajoukkuepassari Victoria Deisl. Valkovenäläinen keskitorjuja Vera Klimovich oli riveissä jo viime kaudella.

– On hienoa, että on saatu pelaajia ulkomailta. Se mahdollistaa sen, että päästään pelaamaan SEV-cupia ja pärjätään siellä. On hienoa, että ulkomailtakin halutaan meille tulla. Osaava valmennus on yksi iso syy, minkä takia tänne tullaan, Piekkari kertoo.

Lentopallokerhon päävalmentajana jatkaa Giovanni Torchio apuvalmentajanaan Dmitri Borichev.

Joukkueeseen on nostettu myös omia kasvatteja ja pelaajasopimuksia on jatkettu viime kaudesta.

Hämeenlinnan Lentopallokerho aloitti taas kultajahdin
Harri Oksanen jututtaa Hämeenlinnan Lentopallokerhon manageria ja kapteenia

Kapteeni uskoo, että liigasta tulee kovatasoinen

Hämeenlinnan Lentopallokerhon kapteeni Michaela Madsen sanoo 200 liigaottelun kokemuksella, että seuran tavoite on aina olla finaalissa.

– On turha spekuloida lopputulosta ensimmäisten pelien perusteella ja miten kesken oleva kausi kulkee. Lopussa sitten nähdään kuka jaksaa painaa, Madsen sanoo.

Vaikka joukkueet ovat kauden alussa melko tuntemattomia toisilleen, vastustajista löytyy tuttujakin kasvoja, joiden pelitapa on tiedossa.

– Videoita tietysti vastustajista katsotaan, mutta paljon on uusia nuoria, joiden nimistä ei tiedä mitään. Verakin (Klimovich) sanoi, että voisivat olla hänen lapsiaan. Yritetään pelata omaa peliä. Liiga tulee olemaan ihan tutusti tosi kovatasoinen, Madsen kertoo.

Tähän kauteen valmistautumisen joukkue pääsi aloittamaan elokuun alusta melkein koko tiimin voimin, kun aikaisempina kausina osa on ollut maajoukkueen riveissä ja tullut mukaan puolessa välissä harjoituskautta.

Suosittelemme