Hyppää sisältöön

SM-liiga pyörsi päätöksensä! Jokerit ja Kiekko-Espoo voisivat hakea sarjaan jo ensi kaudeksi

Jääkiekon SM-liiga käsittelee tulevaa sarjamallia yhtiökokouksessa 12. lokakuuta. Jokerit ilmoitti, ettei se aio hakea liigalisenssiä vielä ensi kaudelle.

Jokerits Levi Lemberg försöker göra mål.
Kiekko-Espoo ja Jokerit kohtasivat Mestiksen avausottelussa. Kuva: Lehtikuva
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon SM-liiga ottaa sittenkin vastaan uusia lisenssihakemuksia kaudelle 2024–25 nykyisten pääsarjaseurojen ulkopuolelta.

SM-liiga näin ollen pyörtää aiemman keväällä tehdyn ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksen, jonka mukaan se ei ottaisi vastaan lisenssihakemuksia kyseiselle kaudelle.

Tämä tarjoaa mahdollisuuden muun muassa Kiekko-Espoolle ja Jokereille, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa SM-liigaan. Kaikille halukkaille tulee kiire, sillä hakemusten takaraja on jo 31. lokakuuta.

Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni kertoi tämän uutisen julkaisun jälkeen Yle Urheilulle, että Jokerit ei aio hakea SM-liigalisenssiä vielä ensi kaudelle. Kiekko-Espoo aikoo kertoa tarkemmin suunnitelmistaan myöhemmin.

SM-liiga Oy järjestää yhtiökokouksen 12. lokakuuta, jossa esitetään päätettäväksi ensimmäisiä konkreettisia päälinjoja liittyen SM-liigan tulevaisuuden sarjamalliin. Ratkaisuista viestitään julkisesti kokouksen jälkeen.

– Kaikki tulevaisuuden sarjamalleihin liittyvät kohdat eivät tule olemaan valmiita vielä 12. päivä, mutta tiettyihin keskeisiin asioihin pyrimme antamaan tuolloin vastauksia. Nuo ratkaisut tulevat olemaan perusta, joiden varaan tulevaisuustyön viimeisiä vaiheita rakennetaan, SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kuvailee liigan tiedotteessa.

SM-liiga käynnisti tulevaisuustyöhön liittyvän prosessin syyskuussa 2022. Hiltunen ymmärtää tiedotteen mukaan, että pitkä prosessi on ”saattanut koetella suomalaisen kiekkoyleisön kärsivällisyyttä”.

– Käsittelyssä on kuitenkin niin mittavia ja kauaskantoisesti vaikuttavia asioita, että meidän on tehtävä huolellista työtä. Vastuumme Suomi-kiekon kokonaisuudesta on suuri, Hiltunen kommentoi.

SM-liiga perusteli aiemmin, ettei se ota vastaan hakemuksia sarjajärjestelmien siirtymävaiheen ollessa käynnissä. Tiedotteen mukaan osakkaat ovat kuitenkin arvioineet, ettei se aiheuta ratkaisevia esteitä hakemuksille.

Sarja kuitenkin painottaa, että lisenssiprosessissa seurataa ensisijaisesti Jääkiekkoliiton ja SM-liigan välistä sopimusta.

Suosittelemme