Hyppää sisältöön

Jokerit ei aio hakea lisenssiä SM-liigaan ensi kaudelle

Jokerit tavoittelee nousua SM-liigaan vasta kaudelle 2025–2026, vaikka SM-liigaan voi tuoreen uutisen mukaan hakea lisenssiä jo ensi kaudelle. Kiekko-Espoon puheenjohtaja ei kertonut suoraan seuran suunnitelmista.

Kuvassa Jokerien maalintekijähirmu Leevi Lemberg tuulettaa ottelun avausmaalia
Jokerit on voittanut tällä kaudella neljä ottelua Mestiksessä. Kuva: All Over Press
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

SM-liiga tiedotti keskiviikkona, että ensi kaudelle voi sittenkin hakea SM-liigalisenssejä. Uutinen oli yllätyskäänne, sillä SM-liiga oli ilmoittanut aiemmin, että liigalisenssiä ei voi hakea kaudelle 2024–25.

Jokereiden puheenjohtaja Mikko Saarni kertoi, että SM-liigan tiedote tuli seuralle yllätyksenä.

– Meillä ei ollut mitään ennakkotietoa tästä asiasta. Kuulimme aiheesta tänään.

Jokerit pelaa tällä hetkellä Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä. Jokereiden lisäksi myös viime kauden Mestis-mestari Kiekko-Espoon liigasuunnitelmista on puhuttu julkisuudessa paljon.

Ensi kauden liigalisenssejä pitää hakea jo 31. lokakuuta mennessä, joten SM-liigaan mieliville seuroille tulee kiire.

Jokerit ei aio hakea lisenssiä pika-aikataululla, vaan luottaa alkuperäiseen suunnitelmaansa.

– Tavoitteenamme on olla SM-liigavalmis joukkue kaudella 2025–2026. Emme ainakaan tässä vaiheessa näe mitään syytä lähteä hätiköimään tai muuttamaan sitä. Mennään sen suunnitelman mukaan, mikä on kerrottu, Mikko Saarni sanoo.

Eli ette ole hakemassa lisenssiä ensi kaudelle?

– Ei ainakaan tällä hetkellä ole mitään tarkoitusta. Pysytään alkuperäisessä suunnitelmassa ja uskotaan, että se kantaa hedelmää.

Jokerit-leirissä uutinen otettiin joka tapauksessa ilolla vastaan.

– Mielestäni on loistava juttu, että SM-liiga miettii omaa tuotettaan ja brändiään. Tässähän pitää miettiä, mikä on suomalaisen jääkiekon ja pelaajien etu, ja tämä on varmasti askel oikeaan suuntaan.

SM-liiga päätti kesällä pitää sarjan suljettuna, mutta Kiekko-Espoon oli vielä kesäkuun alussa tarkoitus hakea SM-liigalisenssiä jo kaudelle 2024–2025.

Espoolaisseuran puheenjohtaja Ami Rubinstein asetteli sanansa tarkoin, kun Yle kysyi häneltä, aikooko Kiekko-Espoo yhä hakea lisenssiä ensi kaudeksi.

– Ainoa kommentti, minkä olen antanut kyselijöille on se, että kun kesäkuussa ensimmäistä kertaa Liigan päätöstä kommentoitiin, niin sanottiin, että toivottavasti tämä päätös ei ole lopullinen ja että meillä on mahdollisuus hakea.

Pitkästä aikaa Suomen kaukaloissa

Jokerit palasi Suomen kaukaloihin KHL-vuosien jälkeen tänä syksynä, kun se aloitti toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä.

Joukkueen otteet ovat herättäneet suurta mielenkiintoa ja sen ottelut ovat keränneet Keravan ja Helsingin jäähalleihin valtavasti yleisöä.

Jokerit on avannut kautensa voittamalla neljä viidestä ottelustaan. Joukkue on sarjataulukossa neljäntenä.

Päivitetty kello 12.13: Lisätty Kiekko-Espoon puheenjohtajan kommentti.

Suosittelemme