Hyppää sisältöön

SM-liigan konkarihyökkääjä vastasi ryöpytykseen hurjalla neljän maalin illalla: ”Nyt oli pöljä päivä”

HPK päätti tuskallisen pitkän tappiokierteensä jääkiekon SM-liigassa, kun kokenut Teemu Rautiainen intoutui neljä maalin iltaan Turussa.

Teemu Rautiasen ilme paljastaa, että ilta Turussa oli hänelle ja HPK:lle jymymenestys
Teemu Rautiaisen ilme paljastaa, että ilta Turussa oli hänelle ja HPK:lle jymymenestys. Kuva: All Over Press
Timo Uusitalo

Alkukauden varjojen mailla esiintynyt HPK-hyökkääjä Teemu Rautiainen, 31, intoutui takomaan neljä täysosumaa Turun Palloseuran verkkoon, kun Hämeenlinnan Pallokerho nappasi helpottavan 5–2-vieraspotin Turusta. Samalla Kerho päätti seitsemän ottelun pituisen tappioputkensa.

– Heittäydyttiin tänään ja oikeasti tajuttiin, että jokainen pieni asia merkitsee. Täytyy myöntää, että vähän kiekotkin pomppivat meille, sankari jutteli Yle Puheen kiekkokierroksella.

Kritiikkiä peliesityksistään aiemmin saanut Rautiainen veti ensimmäiset kahdeksan liigapeliä pistein 0+1. Viime kaudella KooKoossa pelatessaan hän onnistui maalinteossa kuudesti pelaamissaan 58 ottelussa.

– Nyt oli pöljä päivä. En edes tiedä, mitä tein erilailla kuin aiemmin. Paineita on tullut, kun ei ole tullut tehoja. Ja kun hävitään, niin totta kai se kasaantuu minunkin päälle. Onneksi nyt osuin, tärkeä voitto joukkueelle, Rautiainen huokasi.

Pelaajan flow-tila oli illan teemana Yle Puheen Jääkiekkokierroksella.

– Ensimmäinen (maali) auttoi siinä tietysti. Kun neljäs paikka tuli minulle Ketolan Juuson rystylätystä, niin tiesin heti, ettei kiekko enää tuosta pyörähdä. Jos alkukaudesta se vielä pyörähti, niin nyt ei enää niin käynyt. Siinä tulee hyvä olo, kun tietää, että homma alkaa toimia, kuvasi Rautiainen.

”Pelin sisällä oltava, laitojen läheltä vaikea tehdä tulosta”

Ylen jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen muistutti, että Rautiainen on ollut nuoresta lähtien maalintekijä, vaikka tuloksenteko on ollut viime aikoina tavanomaista vaisumpaa.

– Ei ole sattumaa, että usein flow-tila osuu taitavan pelaajan kohdalle. Aika risukasaa ollut kauden alku kuitenkin Teemulle. Jos lääkäri olisi määrännyt HPK:lle pillereitä vaikeuksien keskellä, niin ne olisivat olleet Teemu Rautiainen -pillereitä, Lehkonen virnisti.

Perjantaiksi Kouvolan-reissulle Rautiainen ei uskaltanut luvata samoja tehoja.

– Se on ehkä vähän klisee, mutta hommia pitää paiskia ja pelin sisällä pitää olla, jotta jotain tapahtuu tai saa aikaiseksi. Laitojen läheltä on vaikea tehdä tulosta, muistutti Rautiainen.

Muita flow-tilan pelaajia kierroksella olivat muun muassa SM-liigan maalintekijähirmu Lenni Hämeenaho, joka tinttasi kaksi maalia, kun Ässät ryösti 4–1-vieraspotin JYPiltä. Hämeenaho kasvatti kauden maalimääränsä kahdeksaan.

Myös HIFK:n röyhijähyökkääjä Micke-Max Åsten vietti hänelle harvinaista kahden maalin iltaa, kun HIFK peittosi runkopuolustajien loukkaantumisista kärsineen Sportin maalein 4–1. Kertaalleen aiemmin Åsten on tehnyt kaksi maalia, kun HIFK kaatoi keväällä 2021 Kärpät ensimmäisessä puolivälierässä luvuin 3–2.

Jääkiekon SM-liiga keskiviikkona 4.10.

JYP – Ässät 1–4 (1-1, 0-1, 0-2)

Pelicans – KooKoo 3–4 (1-1, 1-3, 1-0)

Sport – HIFK 1–4 (0-1, 0-3, 1-0)

TPS – HPK 2–5 (1-1, 0-2, 1-2)

Sarjataulukko

Suosittelemme