Hyppää sisältöön

Ypäjän Hevosopiston kiistaa ei otettu jatkokäsittelyyn – käräjäoikeuden tuomio jättikorvauksista rehtorille pysyy voimassa

Osapuolilla oli erimielisyyttä rehtorin tehtävässä siihen mennessä kertyneiden ylityökorvausten ja tulospalkkioiden korvaamisesta.

Esteratsastuskenttä Ypäjän Hevosopistolla
Helsingin hovioikeus ilmoitti 10. marraskuuta, että se ei myönnä Hevosopistolle jatkokäsittelylupaa. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Riitta Tapiomäki

Helsingin hovioikeus ei myöntänyt Ypäjän Hevosopistolle jatkokäsittelylupaa Helsingin käräjäoikeuden kesäkuisesta päätöksestä.

Käräjäoikeuden päätös jää siis pysyväksi ja Hevosopisto on velvollinen maksamaan entiselle rehtori-toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäelle hänen vaatimansa ylityö- ja lomakorvaukset, erokorvaukset ja oikeudenkäyntikulut. Käräjäoikeuden päätösajankohtana korvaussumma oli yhteensä noin 304 000 euroa.

Mansikkamäki työskenteli Hevosopistolla rehtorina helmikuusta 2016 alkaen ja saman vuoden joulukuusta alkaen rehtorin työn ohella myös toimitusjohtajana.

Loppuvuonna 2020 osapuolilla oli erimielisyyttä Mansikkamäelle rehtorin tehtävässä siihen mennessä kertyneiden ylityökorvausten ja tulospalkkioiden korvaamisesta. Erimielisyys ratkaistiin, kun toimitusjohtajan ehdoista sovittiin ja asiasta laadittiin sovintosopimus. Samalla solmittiin uusi toimitusjohtajasopimus.

Toukokuussa 2021 Mansikkamäki sai yhtiöltä irtisanomisilmoituksen. Irtisanomisaika oli puoli vuotta.

Mansikkamäen vaatimukset korvauksista perustuvat sekä sovinto- että toimitusjohtajasopimukseen. Käräjäoikeus katsoi kesäkuussa, että Mansikkamäen kannevaatimukset tulivat perusteeltaan ja määrältään toteen näytetyiksi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Maaseudun tulevaisuus.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme