Hyppää sisältöön

Riihimäen valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion sekä taloussuunnitelman tuleville vuosille

Kaupunginvaltuusto vahvisti myös kiinteistö- ja tuloveroprosentit vuodelle 2024. Riihimäki investoi ensi vuonna yhteensä 22,2 miljoonalla eurolla.

Uimahallin pääallas. Radoilla ui muutamia uimareita. Isoista ikkunoista näkyy näkyy hallin viereiset nurmikentät.
Parhaillaan käynnissä oleva Riihimäen uimahallin perusparannus on myös yksi ensi vuoden merkittävimpiä investointeja. Arkistokuva Riihimäen uimahallista. Kuva: Miki Wallenius / Yle
Ville Tiirikainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Riihimäen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen esityksen vuoden 2024 talousarviosta sekä esityksen taloussuunnitelmasta vuosille 2024–2026. Hyväksytty talousarvio on 1,4 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Talousarvio koskee vain kaupunkiemo Riihimäkeä eli siinä ei ole mukana Riihimäen vesihuoltoliikelaitosta.

Päätös syntyi maanantaina 13. marraskuuta pidetyssä kaupunginvaltuuston kokouksessa kahden äänestyksen jälkeen. Äänestykset koskivat taiteilija-apurahoja ja maauimalan perusparannusta.

Taiteilija-apurahoihin liittyen kokoomuksen valtuustoryhmä esitti, että kulttuurin vastuualue ja elinvoimalautakunta voisivat päättää kulttuuritoiminnan avustuksiin tehtävän lisäyksen tarkemmasta jakautumisesta eri avustusten välillä.

Vasemmistoliitto puolestaan esitti, että kulttuuriavustukset palautettaisiin elinvoimalautakunnan esityksen mukaisiksi ja lautakunta päättäisi itsenäisesti avustusten kohdentamisesta.

Asiasta äänestettiin ja kokoomuksen tekemä esitys voitti äänin 23–20 ja valtuusto hyväksyi esityksen yksimielisesti. Apurahoihin käytettävät eurot säilyivät siten kaupunginhallituksen hyväksymällä tasolla, mutta elinvoiman toimiala voi päättää niiden jakautumisesta kaikkien erilaisten avustusmuotojen kesken.

Maauimalan peruskorjauksen suunnittelu käynnistyy vuonna 2027

Maanantain valtuustokokouksessa sosiaalidemokraattien ryhmä esitti, että maauimalan peruskorjauksen suunnitteluun varattaisiin ensi vuodelle 150 000 euroa, vuodelle 2025 peruskorjaukseen 4,34 miljoonaa euroa ja vuodelle 2026 neljä miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen pohjaesityksessä kyseiset eurot oli varattu vasta vuosille 2027–2029. Valtuusto äänesti asiasta ja äänin 24–18 pohjaesitys voitti. Yksi valtuutettu äänesti tyhjää.

Valtuuston päätöksellä maauimalan peruskorjauksen suunnittelu käynnistyy vuonna 2027.

Kaupunginvaltuusto vahvisti tulo- ja kiinteistöveroprosentit

Riihimäen kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2024 veroprosentit yksimielisesti. Tuloveroprosentti on ensi vuonna 7,9 prosenttia ja kiinteistöveroprosentti 1,45 prosenttia.

Mikäli kiinteistöverolakiin esitetty muutos tulee voimaan 1. tammikuuta 2024 alkaen, valtuusto päätti maapohjan kiinteistöveroprosentiksi 1,30 prosenttia, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Riihimäki investoi ensi vuonna yhteensä 22,2 miljoonalla eurolla. Merkittävimmät investoinnit ensi vuonna ovat uimahallin perusparannus 8,9 miljoonaa euroa, Itäinen koulu päiväkoteineen 4,8 miljoonaa euroa sekä keskustan ja Asemanpuiston kehittäminen 2,1 miljoonaa euroa.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme