Hyppää sisältöön

Taivaalla saattaa tällä viikolla jytistä, kun Oulunsalon tukikohdassa järjestetään lentotoimintaharjoitus

Otava 23 -lentotoimintaharjoitus järjestetään 13.–16. marraskuuta. F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät lentävät aamusta iltaan.

Hornet lentää taivaalla.
F/A-18 Hornet -hävittäjä kuvattu Baana 2023 lentoharjoituksessa Tervossa syyskuussa 2023. Kuva: Toni Pitkänen / Yle
Emilia Pakkala

Oulunsalon tukikohdassa on ollut maanantaista 13. marraskuuta saakka käynnissä Lapin lennoston järjestämä lentotoimintaharjoitus.

Otava 23-harjoituksessa lennetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä. Hävittäjät lentävät vielä tiistain ja keskiviikon aikana kello 9-22 välillä. Lentotoiminta päättyy torstaina noin kello 20.

Harjoituksessa lennetään Oulun ja Sodankylän välisellä alueella. Lisäksi Lapin lennosto osallistuu muiden joukko-osastojen harjoituksiin, jossa lennetään Kuopion ja Rovaniemen välisellä harjoitusalueella. Keskiviikkona lennetään CBT-yhteistoimintakierros, johon osallistuu Suomen ilmavoimien koneiden lisäksi Ruotsin ilmavoimat JAS Gripen -hävittäjillä.

Lentotoimintaharjoituksessa lennetään myös matalilla lentokorkeuksilla. Lapin lennoston tiedotteen mukaan melua vähentäviä lentomenetelmiä noudatetaan aina, kun se on mahdollista.

Otava 23 -harjoituksen lentotoiminnan tavoitteena on kehittää ohjaajien suorituskykyä sekä taktiikkaa ja järjestelmiä. Harjoituksen johtaa Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja everstiluutnantti Lasse Louhela.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme