Hyppää sisältöön

Huuhkajien avainpelaaja vaatii FC Hongan taustahenkilöitä vastuuseen – ”Surullista, absurdia, ei näin voi käydä”

Suomen jalkapallomaajoukkueen puolustaja Robert Ivanov on surullinen ja äkeissään rakkaan espoolaisseuransa FC Hongan surkeasta tilanteesta.

Huuhkajien Robert Ivanov ei säästellyt sanojaan kommentoidessaan rakkaan seuransa FC Hongan taloustaaperrusta, joka vei siltä Veikkausliigapaikan.
Huuhkajien Robert Ivanov ei säästellyt sanojaan kommentoidessaan rakkaan seuransa FC Hongan taloustaaperrusta, joka vei siltä veikkausliigapaikan. Kuva: Kim Price/CSM/Shutterstock/All Over Press
Timo Uusitalo,
Antti-Jussi Sipilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Viime viikolla varmistui se, ettei FC Hongan edustusjoukkue jatka otteluita Suomen ylimmällä sarjatasolla, kun seura jätti hakematta Veikkausliigan liigalisenssiä maksamattomien palkkojen takia.

Huuhkajien 29-vuotias luottotoppari Robert Ivanov pelasi FC Hongassa kausina 2016–20 ennen siirtymistään ulkomaille.

”Roba” on seurannut äärimmäisen harmissaan espoolaisen jalkapallolippulaivan saagaa.

– Surullista. Absurdia. Ei näin voi käydä, tämä ei mahdu minun kaaliini. Toivottavasti tämä perataan täysin läpi ja joku joutuu tästä vastuuseen. Siellä ovat kuitenkin pelaajat, valmennus ja huolto sekä fanit, jotka kuuluvat Suomen parhaimmistoon.

Ivanov pyörittelee päätään ja muistuttaa, että samalla tavalla espoolaiselle seuralle kävi myös kahdeksan vuotta sitten – olkoonkin, että silloin taustahenkilöinä olivat eri tekijät.

Veikkausliigan FC Hongan vuoden 2015 taustayhtiö Pallohonka Oy asetettiin konkurssiin 20. maaliskuuta liki kahdeksan vuotta sitten.

– Vietin siellä niin monta mahtavaa vuotta. Minulla oli koko ajan suunnitelma, että pelaan niin kauan ulkomailla kuin pystyn ja tulen sitten takaisin Honkaan. Totta kai se on vielä mahdollista riippuen, tuleeko vielä nousua tai jotain muuta. Harmittaa tosi paljon.

Veikkausliigassa päättyneellä kaudella pelanneen FC Hongan tulevaisuus kotimaisilla jalkapallokentillä ratkeaa lähiaikoina.

Keskusteluja siitä, voiko espoolaisjoukkue jatkaa jollakin alemmalla sarjatasolla, käydään parhaillaan, sanoo Esport-yhtiöiden kehitys- ja viestintäjohtaja Kurt Möller.

Möller totesi maanantaina Länsiväylälle, että tilanne on aidosti auki. On mahdollista, että edustusjoukkueen taustayhtiönä toimiva Esport Honka Oy ajautuu konkurssiin.

Palloliiton liigalisenssikomitea kokoontui tänään tiistaina järjestäytymiskokoukseen, mutta päätökset ensi kauden liigalisensseistä tulevat vasta myöhemmin. Miesten jalkapalloliigan lisenssipäätökset on tehtävä viimeistään 22. joulukuuta.

Juttua muokattu 16.11. klo 10.06: Poistettu jutusta virheellinen väittämä, että Robert Ivanov olisi Keravan Pallo -75:n kasvatti.

Suosittelemme