Hyppää sisältöön

Lahden jäähallin jää ei yltänyt CHL-pelin tasolle – ongelman syitä selviteltiin vailla selkeää tulosta

Pelicansin jääkiekon Mestarien liigan ottelu sai tiistaina kiusallisen lopun, kun peli jouduttiin lopulta perumaan huonon jään takia. Keskiviikon selvityksessä ei löytynyt selkeää syytä ongelmaan.

Lähikuvassa on jäähallin jää ja sen mainokset. Ihminen repii kaukalon mainosteippiä pois.
Lahden jäähallissa keskiviikkona aamupäivällä poistettiin CHL-ottelun mainosteippauksia. Jäästä eilisen pelin mainokset olivat jo poistuneet. Kuva: Petri Niemi / Yle
Petri Niemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahdessa on selvitelty keskiviikkona, mistä Pelicansin europelin perunut huono jää hallissa johtui.

Pelicansin ja Vitkovicen välinen CHL-pudotuspeli keskeytyi tiistaina ensimmäisessä erässä jääongelmien takia. Jäätä yritettiin saada pelikuntoon lähes kahden tunnin ajan.

Lopulta CHL-tuomareiden päätöksellä ottelu peruttiin, koska jäätä ei saatu pelaamista edellyttävään kuntoon. Ottelu tuomittiin lahtelaisten tappioksi 0–3.

Lahden jäähalli oy ostaa jääntekopalvelut SOL Kiinteistöpalvelut oy:ltä.

Jäähalliyhtiön toimitusjohtaja Miika Laakso kertoo, että keskiviikon palaverissa jään pettämiseen ei löytynyt syytä. Palaverissa oli myös Pelicansin edustaja.

– Ei löydetty yhtä syytä, miksi kävi niin kuin kävi.

Halliin oli vaihdettu jäälle CHL-ottelutapahtumaan liittyviä mainoksia. Niiden kohdalla jää oli ainakin epätasaista.

– Kaikki oli laitettu CHL:n ohjeistuksen mukaan. Jäänpaksuus ja jään lämpötilat ovat olleet niin kuin on pitänytkin, sanoo Laakso.

Pelicans kertoo keskiviikkona julkaistussa tiedotteessaan, että jäätä ryhdyttiin sovitun suunnitelman mukaisesti muokkaamaan CHL-ottelua varten viime sunnuntaina. Asennus käynnistettin jään maalauksella, jonka jälkeen asennettin jäämainokset. Jälkimmäisen työvaiheen suoritti Pelicans, CHL:n ohjeiden ja toimittaman jäämainosmateriaalien mukaisesti.

– Ottelupäivänä 14. marraskuuta sekä Pelicans että Vitkovice harjoittelivat areenan jäällä aamulla. Näiden harjoitusten jälkeen joukkueiden pelaajat raportoivat jään poikkeamista. Tiedon jälkeen hallin henkilökunta suoritti jään korjausta läpi ottelupäivän, tiedotteessa sanotaan.

Kiero laatta kuntoon?

Yhden asian jäähalliyhtiön toimitusjohtaja Miika Laakso löytää, josta voi spekuloida, vaikka varmaa tietoa hänellä siitä ei ole.

– Jäähallin jäälaatta on kiero. Jää on normaalistikin eripaksuista eri kohdissa. En tiedä, voisiko (eilinen jääongelma) johtua siitä asiasta.

Jääkerrosten alla oleva laatta on sementtiä. Selvityksessä Laakson mukaan on, että laatta saataisiin suoristettua ensi kesänä. Myös mainosten tekoon varattavaa aikaa voi olla syytä pidentää nykyisestä.

Jääkiekkohallin tyhjä kaukalo on kuvattuna katsomosta.
Lahden jäähallin jää keskiviikkona aamupäivällä, kun edellisenä iltana ottelu oli peruttu jään huonon kunnon takia. Kuva: Petri Niemi / Yle

Pelicansin edustusjoukkue pelaa seuraavan ottelunsa Lahden jäähallissa perjantaina Porin Ässiä vastaan.

– Hallimestareiden kanssa juttelimme keskiviikkona ja perjantaina pelataan ihan normaalisti, sanoo Lahden jäähalli oy:n toimitusjohtaja Miika Laakso.

Muokattu klo 14.31 ja 16.27: Lisätty Pelicansin tiedotteesta kohta jään muokkaamisesta ja tieto, että ongelmia oli havaittu 14. marraskuuta aamuharjoituksissa.

Suosittelemme