Hyppää sisältöön

Mitä ihmettä NBA:n kohupelaaja oikein ajatteli? Törkeä kuristus johti suihkukomennukseen

Golden Staten Draymond Greenin hermo petti jälleen, kun hän kuristi Minnesotan Rudy Gobertia yön NBA-kierroksella.

Klay Thompson valitti tuomareille, kun hänet ja Draymond Green heitettiin ulos NBA-ottelusta Minnesotaa vastaan marraskuussa 2023.
Klay Thompson (oik.) ei hyväksynyt tuomareiden ratkaisua passittaa hänet ja Draymond Green (kesk.) suihkuun. Kuva: Getty Images
Henri Pitkänen
Avaa Yle-sovelluksessa

Koripallon NBA-kierroksen puhuttavin tilanne nähtiin Golden Staten ja Minnesotan ottelussa, kun alle kahden minuutin pelin jälkeen tilanteessa 0–0 syntyi kahakka. Warriorsin Klay Thompson ja Timberwolvesin Jaden McDaniels ajautuivat keskialueella käsikähmään, jota selvittämään tuli useita pelaajia, ensimmäisten joukossa Minnesotan Rudy Gobert.

Warriorsin 33-vuotias tähti Draymond Green hyökkäsi takaapäin ranskalaisen Gobertin kimppuun kuristaen tätä kaulasta. Green raahasi Gobertia pitkin parkettia useita metrejä, kunnes tilanne saatiin rauhoittumaan.

Draymond Green lensi suihkuun Minnesotaa vastaan.

Green, Thompson ja McDaniels heitettiin jokainen ulos ottelusta.

– Se oli yksinkertaisesti pellen käytöstä. Olen ylpeä itsestäni, että olin tilanteessa suurempi, eikä ollut tarpeen edes laittaa käsiäni häneen kiinni, Gobert totesi ottelun jälkeen.

– Toivottavasti liiga tekee sen, mitä sen tässä tilanteessa tarvitsee. Itse menin tilanteeseen vain erottamaan Thompsonia ja McDanielsia, en sen kummempaa. Onneksi voitimme pelin.

Nelinkertainen NBA-mestari ja neljästi tähdistöottelussa nähty Green on ollut otsikoissa usein aiemminkin, sillä viime vuonna hän löi harjoituksissa joukkuetoveriaan Jordan Poolea. Keväällä hänet heitettiin ulos pudotuspeliottelusta Sacramentoa vastaan, kun Green astui Domantas Saboniksen päälle.

Minnesota voitti ottelun lopulta 104–101. Golden State pelasi ottelun ilman supertähteään Stephen Curryn, joka on valitellut polveaan ja käynyt magneettikuvauksessa tarkistamassa tilannettaan.

Suosittelemme