Hyppää sisältöön

Purjehdusliiton valmennuspomolle kirjallinen varoitus

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n urheilutoiminnan johtaja Vili Kaijansinkko on saanut kirjallisen varoituksen työnjohdollisista ja taloussuunnitteluun liittyvistä asioista.

Suomen purjehdusliiton kilpapurjehduksen ja -valmennuksen johtaja Vili Kaijansinkko kuvattuna Helsingissä 2022.
Suomen purjehdusliiton kilpapurjehduksen ja -valmennuksen johtaja Vili Kaijansinkko kuvattuna Helsingissä 2022. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva
Timo Uusitalo,
Riikka Smolander-Slotte,
Jaakko Servo
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen Purjehdus ja Veneily ry tiedottaa saaneensa syyskuussa työsuojeluilmoituksen, ja selvitysten jälkeen se on päätynyt antamaan kirjallisen varoituksen urheilutoiminnan johtaja Vili Kaijansinkolle.

– Olen saanut toiminnastani kirjallisen varoituksen, otan sen vakavasti ja pyydän anteeksi. Nöyrästi palautetta kuullen sitoudun kehittämään itseäni sekä toimintaani jatkossa, Kaijansinkko sanoo tiedotteessa.

Liitto kertoo ryhtyneensä selvityksen perusteella välittömästi toimiin epäkohtien poistamiseksi ja koko työyhteisön hyvinvoinnin parantamiseksi. SPV:n liittohallituksen puheenjohtaja Jan Jansson sanoo Yle Urheilulle, että selvitysraportti on salassa pidettävä.

– Päädyimme avoimuuden takia siihen, että tuomme asian heti julki, ettei tarvitse puolen vuoden kuluttua isompaa hässäkkää tehdä tästä asiasta, toteaa puheenjohtaja Jansson Yle Urheilulle.

Kokonaisuutena arvioiden tehty työsuojeluilmoitus on tuonut Kaijansinkon toiminnassa esiin työnjohdollisia ja talouden suunnitteluun liittyviä seikkoja, jotka eivät ole liiton arvojen ja linjausten mukaisia.

Onko urheilutoiminnan johtajan rahankäyttöön siis tarvinnut puuttua?

– Kyllähän meillä on koko ajan seuranta päällä kaikista menoista ja kuluista, ja kyllähän siitä rahankäytöstä on keskusteltu aikaisemminkin. Ei tämä sinänsä uusi asia ole, mutta se nyt tuli uudestaan ajankohtaiseksi tässä samassa yhteydessä, sanoo Jansson.

Mainittuja työnjohdollisia asioita Jansson ei puolestaan pysty kommentoimaan.

– Se jättää varmasti kysymyksiä, mutta viittaan siihen, että raportti on salassa pidettävä, ja siksi en voi sitä avata.

Jan Jansson kertoo, että liitto tarkistaa huippu-urheilun talouden seurantaa ja toimintamalleja.

– Keskustelemme urheilutiimin henkilöstön kanssa yhdessä ja erikseen sekä kehitämme toimintatapoja, Jansson toteaa tiedotteessa.

Vili Kaijansinkko toimi vuodesta 2018 Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n valmennuspäällikkönä, tämän vuoden huhtikuussa hän aloitti nykyisessä pestissään urheilutoiminnan johtajana.

Purjehdus valittiin vuosi sitten ensimmäiseksi kesäolympialajiksi, joka sijoittuu kärkilajien tukiohjelmaan. Purjehdus sai tehostamistukea 340 000 euroa. Ennen purjehdusta kärkilajien tukiohjelmassa ovat olleet kesälajeista parayleisurheilu ja talvilajeista jääkiekko sekä maastohiihto.

Suomelta odotetaan purjehduksesta menestystä ensi kesän Pariisin olympiakisoissa. Purjehduksella on tällä hetkellä kisoihin kaksi maapaikkaa, nacrassa ja miesten jolla-luokassa.

Juttua muokattu klo 19.14: Lisätty Janssonin kommentit.

Suosittelemme