Hyppää sisältöön

Poistettuja puistonpenkkejä ei palauteta Oulussa, koska yrittäjät ovat tyytyväisiä rauhallisempaan ydinkeskustaan

Valtuustoaloitteessa toivottiin penkkien palauttamista. Kauppurienaukion yrittäjät kertovat kaupunkielämän rauhoittuneen penkkien poiston myötä.

Kauppakeskus Valkean julkisivu Oulun keskustassa Isokadun suunnasta kuvattuna.
Kauppurienaukiolta poistettuja penkkejä ei aiota palauttaa, vaikka sitä valtuustoaloitteessa toivottiin. Kuva tammikuulta 2022. Kuva: Taneli Kärki / Yle
Juha Virranniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kauppurienaukion viisi puistonpenkkiä poistettiin Oulun ydinkeskustasta kuluneena kesänä. Penkit poistettiin, koska kaupunki sai runsaasti palautetta rauhattomuudesta, jota aiheuttivat penkeillä viihtyvät ihmiset. Yrittäjät raportoivat toistuvasta häiriökäyttäytymisestä.

Oulun Liikekeskus toteutti tänä syksynä palautekyselyn Kauppurienaukion yrittäjille. Yrittäjät ovat yksimielisen tyytyväisiä penkkien poistoon. Alue koetaan nyt turvallisemmaksi ja häiriökäyttäytyminen on vähentynyt.

Yrittäjien mukaan penkkien poiston jälkeen vartioinnin väliintuloja on tarvittu vähemmän ja poliisille on tarvinnut soittaa harvemmin.

Kaupunginvaltuutettu Jenni Pitko (vihr.) ja kahdeksan muuta tekivät valtuustoaloitteen penkkien palauttamisesta. Penkkien palauttamista perusteltiin sillä, että kaupunki ja julkiset tilat kuuluvat kaikille: myös moniongelmaisille, syrjäytyneille, päihdeongelmaisille ja kodittomille.

Yhdyskuntalautakunta antoi vastauksensa valtuustoaloitteeseen keskiviikkona.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme