Hyppää sisältöön

Luonnonvarakeskus aikoo hillitä menojen kasvua vähentämällä toimipaikkoja – myös Paltamon ja Ruukin tutkimuspaikoista luovutaan

Luke luopuu Paltamon kokeellisen kalantutkimuksen toimipaikasta korkeiden toimitilamenojen ja korjausvelan vuoksi. Myös Ruukin lihanauta-tutkimusnavetasta luovutaan.

Metallinen Luonnonvarakeskus-teksti talon puisessa seinässä.
Kuva: Heikki Haapalainen / Yle
Emilia Pakkala

Luonnonvarakeskus on aloittanut yhteistoimintamenettelyn, jonka tavoitteena on pienentää tämänhetkisiä toimitilamenoja ja hillitä menojen kasvua tulevina vuosina. Toimitilamenot uhkaavat kasvaa, koska usealla toimipaikalla ja tutkimusinfrastruktuureilla on paljon korjausvelkaa.

Toimipaikkoja karsitaan myös Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta.

Luke luopuu Paltamon kokeellisen kalantutkimuksen toimipaikasta korkeiden toimitilamenojen ja korjausvelan vuoksi. Paltamossa tehtävään tutkimukseen on tarkoitus etsiä uusi toimintamalli yhteistyössä yritys- ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Myös Ruukin lihanauta-tutkimusnavetasta luovutaan, kun nykyinen vuokrasopimus päättyy vuoden 2028 lopulla. Ruukin toimipaikkaan jää kuitenkin kansainvälisen tason turvepelto-tutkimuksen ja ainevirtojen tutkimusinfrastruktuuria.

Muutokset koskevat lisäksi Enonkosken, Suonenjoen, Haapastensyrjän sekä Parkanon ja Kannuksen toimipaikkoja. Neuvottelujen kohteena olevissa toimipaikoissa selvitetään toimintojen siirtämistä muille toimipaikoille joko kokonaan tai osittain tai kumppanimalliin siirtymistä.

Lukelta kerrotaan, että neuvotteluiden tavoitteena ei ole henkilöstömäärän vähentäminen, vaan muutoksen kohteena olevien toimipaikkojen henkilöstölle tarjotaan töitä Luken muilta toimipaikoilta. Suunnitellut uudelleenjärjestelyt koskevat enintään 90 henkilöä seitsemällä paikkakunnalla.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Lue lisää Kainuun uutisia Yle Uutisten netissä.

Suosittelemme