Hyppää sisältöön

Haukiputaan vanhan Pohjola-opiston purkutöitä yritetään vauhdittaa – Oulun rakennuslautakunta asetti 50 000 euron uhkasakon

Keskeneräisestä purkuprojektista on tullut palautetta rakennusvalvontaan. Sen on katsottu aiheuttavan vaaraa ja hajuhaittaa ympäristöön.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Kuva: Juha Kiiskinen / Yle
Emilia Pakkala

Haukiputaalla sijaitsevien, osittain purettujen Pohjola-opiston rakennusten omistajalle on asetettu purkamisvelvoite ja uhkasakko. Oulun kaupungin rakennuslautakunta velvoittaa, että kiinteistönomistajan BioTermo Oy:n on purettava rakennukset 30.6.2024 mennessä.

Keskeneräisestä projektista on tullut palautetta rakennusvalvontaan, ja sen on katsottu aiheuttavan vaaraa ja hajuhaittaa ympäristöön.

Biotermo Oy:tä on kehotettu jo viime vuonna saattamaan aloitettu purkutyö loppuun, ettei se vaaranna turvallisuutta tai rumenna ympäristöä. Yhtiötä on myös kehotettu estämään rakennuksiin ja purkutyömaalle pääsy sekä aitaamaan tontti. Aluetta on aidattu, mutta purkutyöt ovat yhä kesken.

Kehotusta ei siis ole noudatettu määräajassa.

Rakennuslautakunta on asettanut 50 000 uhkasakon tehosteeksi sille, että kiinteistö purettaisiin ja purkujätteet siivottaisiin määräaikaan mennessä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme