Hyppää sisältöön

Hattulan kunnan ensi vuoden talousarvio on laadittu ylijäämäiseksi

Kunta investoi esimerkiksi liikuntapalveluihin ja Parolan kampuksen toisen vaiheen rakentamiseen.

Pekolan koulun julkisivua Hattulassa.
Hattulan lähivuosien suunnitelmissa on muun muassa peruskorjata Pekolan koulu. Kuva: Henna Hakala / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Hattulan ensi vuoden talousarvio on 187 479 euroa ylijäämäinen. Keskiviikkona 15. marraskuuta kokoontuneen kunnanvaltuuston päätöksellä tuloveroprosentti on ensi vuonna 8,1.

Kunnan taloustilanteeseen vaikuttaa negatiivisesti se, että Hattulan saamat valtionosuudet putoavat ennakkolaskelman mukaan ensi vuonna noin viidestä pilkku kuudesta miljoonasta eurosta noin neljään miljoonaan euroon.

Talousarviossa toimintakulut ovat noin 27,5 miljoonaa euroa ja toimintakate on hieman yli 24 miljoonaa euroa. Kunnan tuloslaskelman välituloksena esitettävä toimintakate ilmoittaa, paljonko käyttötalouden kuluista jää katettavaksi verotuloilla ja valtionosuuksilla.

Useita investointikohteita ensi vuonna

Kunnanvaltuusto päätti eilen muun muassa ensi vuoden investoinneista. Kunnan tarkoituksena on aloittaa ensi vuonna Parolan kampuksen toisen vaiheen rakentaminen. Lisäksi kunta investoi liikuntapalveluihin esimerkiksi uusimalla Parolan pallokentän tekonurmen.

Parolan terveysaseman läheisyydessä olevien vanhojen ja käytöstä poistettujen rakennusten purkamiseen on varattu 200 000 euron määräraha. Kunnan kiinteistöjen pienempiin peruskorjausinvestointeihin on puolestaan varattu 190 000 euroa, jota käytetään ensi vuonna esimerkiksi Ahorannan leirikeskuksen kunnostamiseen.

Ensi vuonna jatkuu myös leikkipuistojen leikkivälineiden uusiminen, kertoo Hattulan talousarvio vuodelle 2024.

Suosittelemme