Hyppää sisältöön

Jukurit yrittää paikata kassavajetta vetoamalla yleisöön

Mikkelin Jukurit vetoaa yleisöön saadakseen taloutensa tasapainoon. Jukurit on julkaissut poikkeuksellisen vetoomuksen sanomalehden etusivulla ja laajalla sähköpostijakelulla.

Mikkelin Jukurien pelaajia juhlimassa maalia harjoitusottelussa 7.9.2023, etualalla Niko Huuhtanen.
Jukurit on liigassa tällä hetkellä yhdeksäntenä. Maajoukkuetauon jälkeen kausi jatkuu torstaina Jyväskylässä. Kuva: Esa Huuhko / Yle
Petri Vironen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jääkiekon liigajoukkuetta pyörittävä Mikkelin Jukurit julkaisi torstaiaamuna avoimen kirjeen, jossa se vetoaa eteläsavolaiseen yleisöön tuen saamiseksi.

Kirje julkaistiin Länsi-Savo -lehden etusivulla. Lisäksi se lähti laajalla jakelulla sähköpostitse alueen ihmisille.

Toimitusjohtaja Antti Laakson mukaan ratkaisuun päädyttiin, sillä liigajoukkueen talous on tiukoilla.

– Tietynlaisia haasteita on, mutta tämä ei tarkoita, että olisimme täydellisessä kriisissä. Kassaan tarvitaan rahaa ja ihmisten reaktiot tänä aamuna ovat osoittaneet, että vetoomuksemme on ollut toimiva keino.

”Tilanne ei ole ollut kestävä”

Jukureiden taustavoimissa on tapahtunut kevään jälkeen isoja muutoksia. Suurin omistaja, sijoittaja Heikki Viitikko myi osakkeensa ja jäi pois myös hallituksesta. Viitikko omisti 27 prosenttia osakkeista.

Myös toinen suuri omistaja, lähes koko 2000-luvun Jukureita johtanut Jukka Toivakka jäi pois hallituksesta. Toivakka omistaa osakkeista 25 prosenttia.

Suuromistajat ovat myös rahoittaneet Jukureita pitkin matkaa. Viitikko on lainannut Jukureiden taustayhtiölle rahaa esimerkiksi liigaosakkeen ostoon.

Julkaistussa vetoomuksessa viitataan omistajien tuoman rahoituksen hiipumiseen.

– Tämä tilanne ei ole ollut kestävä. Meidän tulee menestyä ja seistä omin jaloin, kirjeessä vedotaan.

Yleisömäärä kolmeen tuhanteen

Antti Laakson mukaan tarkoitus on nimenomaan herätellä alueen ihmisiä ja yrityksiä huomaamaan, että ilman laajaa tukea pienen talousalueen joukkue ei voi liigassa menestyä.

– Käytännössä se tarkoittaa, että kotiotteluiden yleisömäärä pitää olla kolmen tuhannen hujakoilla. Sen me haluamme kirjeellä kertoa, emmekä mitään paniikkia lietsoa, Laakso sanoo.

Kuluvan kauden kotiotteluiden yleisömäärä on ollut 2 700 katsojan luokkaa.

Laakson mukaan joukkueen ja seuran arki toimii normaalisti.

– Peli jäällä käy ja tämä kausi mennään näillä pelimerkeillä. Uuden kauden suunnittelu on käynnissä ja suunnitelmat ovat kristallinkirkkaita.

Jukureiden liigajoukkue vaihtuu ensi kaudeksi, kun valmentaja Olli Jokisen kolmivuotinen pesti päättyy. Todennäköisesti myös osa pelaajista vaihtaa siinä tilanteessa maisemaa.

– Valmentajan nimi selviää joidenkin viikkojen sisällä. Ollinkin nimi on edelleen kuvioissa mukana, Laakso kertoo

Tarkennus 16.11. klo 15.56: Tarkennettu Antti Laakson viimeistä sitaattia siten, että myös Olli Jokinen on edelleen mukana valmentajakeskusteluissa.

Suosittelemme