Hyppää sisältöön

Suomen Messut ottaa vetovastuun Riihimäen kansainvälisten Erämessujen järjestämisestä

Erämessut järjestetään jatkossakin Riihimäellä.

Nainen seisoo messuilla ja katsoo kameraan.
Messujohtaja Ninni Manninen luotsaa jatkossakin Riihimäellä järjestettäviä Erämessuja. Manninen on luotsannut Erämessuja jo 30 vuotta. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Perinteiset Riihimäen Erämessut on saamassa uuden järjestäjän. Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy ja Suomen Messut Oyj ovat sopimassa Kansainvälisten Erämessujen siirtymisestä Suomen Messujen järjestämisvastuulle.

Erämessujen oikeudet ja brändi säilyvät RTOY:llä. Yhteistyö auttaa tapahtuman kehittämisessä ja poistaa pienen organisaation haavoittuvuutta. Sopimus on Riihimäen kaupunginhallituksen käsittelyssä ensi viikon maanantaina 20. marraskuuta.

Erämessujen messujohtaja Ninni Manninen arvioi tiedotteessa, että kokeneen tapahtumajärjestäjän kanssa Erämessuista voidaan kehittää entistäkin vahvemmat.

– Erämessut järjestetään jatkossakin Riihimäellä, mutta käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Messujen tytäryhtiö Expomark Oy. Siirtyminen tukee tapahtuman kehittämistä ja kansainvälistymistä.

Erämessut järjestetään entisin vastuin vielä 7.–9.6.2024, minkä jälkeen Erämessujen on määrä siirtyä Expomark Oy:n vastuulle seuraavalla järjestämiskerralla vuonna 2026.

Messujohtaja Ninni Mannisen mukaan näytteilleasettajan näkökulmasta muutoksia on tulossa vähän, sillä tapahtumapaikka ja yhteyshenkilö pysyvät tuttuina.

– Olemme viime vuosien aikana lisänneet vuoropuhelua näytteilleasettajien kanssa ja haluamme jatkaa samalla linjalla. Meille tärkeintä on, että näytteilleasettajat saavat Erämessuista kaiken mahdollisen hyödyn ja kävijäkokemus on paras mahdollinen, sanoo Manninen.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme