Hyppää sisältöön

Riihimäki pohtii kaupungin toimistotilojen keskittämistä Matkakeskukseen

Matkakeskuksessa kaupungin palvelut muodostaisivat nykyistä tiiviimmän kokonaisuuden. Suunniteltu toimistouudistus koskee noin 140 kaupungin työntekijää.

Riihimäen matkakeskus kesäisenä päivänä.
Riihimäen Matkakeskus on kuvattu aseman suunnasta. Kuva: Tiina Kokko / Yle
Anne-Maria Niskanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Riihimäki suunnittelee kaupungin toimistotilojen keskittämistä Matkakeskukseen. Kaupunginjohtaja Jouni Ehon ehdotus kaupungin toimintojen keskittämisestä Matkakeskukseen sisältää tiloja koskevan hankesuunnittelun käynnistämisen.

Alustavan arvion mukaan muuntojoustavat ja modernit työskentelytilat voitaisiin ottaa käyttöön vuosien 2024–2025 aikana. Asiakaspalvelutilat sijoittuisivat Matkakeskuksen ensimmäiseen kerrokseen ja henkilöstön työskentelytilat kolmeen ylimpään kerrokseen. Ehdotus vähentäisi henkilöstötilojen tarvetta nykyisestä yli 1 300 neliöllä.

Riihimäen kaupungin tiedotteen mukaan saman katon alle sijoitetut palvelut olisivat kaupunkilaisille saavutettavat ja esteettömät sekä parantaisivat henkilöstön yhteistyötä ja tehostaisivat hallinnon toimintaa kokonaisuudessaan. Ehdotettu ratkaisu vastaa myös henkilöstö- ja toimialajohdon toiveita. Nyt suunniteltu toimistouudistus koskee noin 140 kaupungin työntekijää. Kaupungilla on töissä yhteensä 1 100 työntekijää.

Mistä uudet tilat kaupungin toiminnalle?

Kaupungin tilasuunnittelu on selvittänyt neljää eri vaihtoehtoa kaupungin henkilöstön työskentelytiloiksi. Matkakeskukseen suunniteltu ratkaisu on selvitystyön mukaan vuokrakustannuksiltaan vaihtoehdoista edullisin. Muut selvitetyt vaihtoehdot ovat ns. vanha kaupungintalo, Kalevantalo ja uudisrakennus.

Tilasuunnittelun selvitystyö on jatkoa kaupunginvaltuuston 29.8.2022 hyväksymälle palveluverkkopäätökselle sekä kaupunginhallituksen 27.2.2023 käynnistämälle vanhan kaupungintalon ja Kalevantalon tarveselvitykselle.

Kaupunginhallitus käsittelee henkilöstön tilaratkaisua 20. marraskuuta.

Seuraa Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla.

Suosittelemme