Hyppää sisältöön

Opiskelijat ovat huolissaan Lapin yliopiston opinnäyteprosesseista sekä maineesta

Lapin ylioppilaskunta ja ainejärjestöt odottavat opinnäytteisiin tasapuolista, johdonmukaista ja avointa arviointia ja ohjausta.

Lapin yliopisto, edustalla lipputangot.
Lapin yliopisto on tiede- ja taideyliopisto, jossa tutkimusta ja väitöksiä tehdään sekä perinteisimmillä tutkimusmenetelmillä että taiteiden tieteenalan tutkimusmetodeja käyttäen. Kuva: Mia Sivula
Taina Nuutinen-Kallio
Avaa Yle-sovelluksessa

Lapin yliopiston ylioppilaskunta ja ainejärjestöt toivovat yliopistolta näkemystä ja kannanottoa siihen, millä perusteilla eri tiedekuntien opinnäytetöitä arvioidaan.

– Kannustamme nyt yliopiston johtoa aloittamaan aktiivisen keskustelun näistä perusteista, ylioppilaskunta ja ainejärjestöt toteavat tiedotteessa. Edellytämme, että Lapin yliopistossa tehdään myös jatkossa laadukasta akateemista ja taiteellista tutkimusta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, jotka noudattavat omia tieteenaloilleen tyypillisiä tutkimuskäytäntöjään, opiskelijat toteavat tiedotteessa.

Lauri Törhösen väitöstilaisuus Lapin yliopistossa on herättänyt kritiikkiä ja kysymyksiä tutkimuksen tasosta Lapin yliopistossa.

Lapin yliopiston ylioppilaskunta ja ainejärjestöt kertovat olevansa huolestuneita yliopiston opinnäytetöihin ja väitöskirjoihin liittyvistä prosesseista sekä julkisen keskustelun mahdollisista haittavaikutuksista Lapin yliopiston maineelle.

Lapin yliopisto on tiede- ja taideyliopisto, jossa tutkimusta ja väitöksiä tehdään sekä perinteisimmillä tutkimusmenetelmillä että taiteiden tieteenalan tutkimusmetodeja käyttäen.

Opiskelijat muistuttavat, että Lapin yliopisto on sitoutunut Tutkimuseettisen neuvottelukunnan Hyvän tieteellisen käytännön edistämiseen. Yliopisto omilla verkkosivuillaan painottaa tutkimuksen laadun nojaavan avoimeen ja vastuulliseen toimintakulttuuriin.

– Lapin ylioppilaskunta ja ainejärjestöt odottavat yliopistolta tasapuolista, johdonmukaista, avointa arviointia ja ohjausta eri tasoisissa opinnäytetöissä aina kandidaatin tutkielmasta väitöskirjaan.

Suosittelemme