Hyppää sisältöön

Tapparan hankinta puhuu suoraan yllättävästä siirrostaan: ”Se oli rahasta kiinni” – Olli Juolevi ja Petri Kontiola debytoivat illalla

Olli Juolevi keskittyy Tapparassa etenkin hyökkäyspelinsä esiintuomiseen. Petri Kontiola kaipaa pelituntumaa, jotta pääsee täyteen vireeseen.

Olli Juolevi uskoo, että vauhti kehittää pelaajia.
Pekka Aalto,
Valtteri Kujansuu
Avaa Yle-sovelluksessa

SM-liigan ottelua Tappara-Ilves ja neljää muutakin peliä seurataan perjantaina kello 18 alkaen Ylen kiekkokierroksella.

Tampereen paikallispelissä riittää aina sähköä, mutta perjantain kohtaamisen yllä latausta on tavallistakin enemmän. Mielenkiintoa lisäävät Tapparan tuoreet hankinnat Olli Juolevi ja Petri Kontiola, joiden debyyttiä odotetaan muuallakin kuin Tampereella.

Molemmat ovat Tapparan kokoonpanossa illan ottelussa. Juolevi luutii Otto Leskisen pakkiparina ja Kontiola johtaa kakkosketjua laidoillaan Veli-Matti Savinainen ja Anton Levtchi.

Juolevi, 25, varattiin vuonna 2016 NHL:ään peräti numerolla 5, mutta puolustajan ura taalaliigassa ei lähtenyt lentoon. Odotusarvo häntä kohtaan oli turhan suuri, eivätkä lukuisat loukkaantumiset auttaneet asiaa. Nyt Juolevi on kunnossa.

– On kiva tulla hallille, pelata ja treenata. Olen tikissä fyysisesti ja henkisesti, Juolevi totesi torstaina Tampereella.

Tapparan pakkikalusto on laadukas, mutta Juolevi tähyää mahdollisimman isoa roolia.

– Puskemme toisiamme eteenpäin. Pohjois-Amerikassa minun piti pelata varman päälle, ettei tule virheitä. Nyt haluan olla aiempaa aktiivisempi ja tuoda hyökkäyspäätä mukaan peliini.

Juolevi pelasi alkukaudella Ruotsin pääsarjaa kuukauden verran Timråssa. Hän sanoi lokakuussa Ilta-Sanomille, että haluaisi jatkaa siellä. Tie vei kuitenkin Tapparaan loppukauden kattavalla sopimuksella.

– Se oli rahasta kiinni, seura ei saanut sponsoreilta lisärahoitusta, Juolevi kuvailee lähtöään Timråsta.

Konkarin paikat ovat kipeät

Kontiola, 39, ehti jo hyvästellä kiekkoyleisön viime keväänä Ilves-paidassa, mutta liittyi pari viikkoa sitten Tapparan treenivahvuuteen. Paluu-uutisoinnin yhteydessä Kontiola kertoi käyneensä päihdehoidoissa.

Henkilökohtaisen ongelman tuominen julkisuuteen on kerännyt kiitosta, paluu ei pelkästään.

– Kaikkia ei voi miellyttää. Kaverit ovat tienneet koko ajan missä mennään.

Jääkiekkoilijoita seisomassa Tapparan paidat ja kypärät päässä. Vasemmalla seisoo Petri Kontiola, oikealla Olli Juolevi.
Petri Kontiola (vas.) ja Olli Juolevi ovat Tapparan tuoreet hankinnat. Kuva: Valtteri Kujansuu / Yle

Kontiola luuli olevansa hyvässä kunnossa, kunnes hän aloitti jääharjoittelun Tapparassa.

– Se on eri hommaa vetää täysillä. Aika kovaa on ollut vauhti ja niin pitääkin. Paikat ovat kipeänä. Tämä menee luihin ja ytimiin, mies kuvailee.

Kuinka lähellä olet 100 prosentin pelikuntoa?

– 99 prosentissa. Se isoin prosentti puuttuu vielä.

Juttuun päivitetty klo 12.10, että Juolevi ja Kontiola ovat perjantaina Tapparan kokoonpanossa.

Suosittelemme