Hyppää sisältöön

Näinkö syvälle Ruotsin jalkapallomaajoukkue on vajonnut? Tähtipelaaja väläytteli kulujen korvaamista faneille

Ruotsalainen Tottenham-laituri Dejan Kulusevski oli murheellisena maajoukkueensa otteista. Emil Forsbergille puolestaan buuattiin NHL-ottelussa.

Dejan Kulusevski kuvassa.
Dejan Kulusevski pelasi ensimmäisen miesten A-maaottelunsa Ruotsin paidassa vuonna 2019. Kuva: Michael Campanella / Getty Images
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkueen surkea ajanjakso sai jatkoa, kun se hävisi torstaina Bakussa EM-karsintaottelussa Azerbaidžanille 0–3.

Ottelussa ei ollut Ruotsille pelillistä panosta, sillä se oli jo menettänyt mahdollisuutensa EM-lopputurnaukseen.

Azerbaidžan on Fifa-rankingissa sijalla 120. Sijalla 23 oleva Ruotsi ei ollut koskaan hävinnyt näin alhaalla rankingissa olevalle maalle.

Azerbaidžan sai otteluun salama-alun, kun se latoi kaksi maalia kuudessa minuutissa.

Ruotsi pääsi pelaamaan yli puoli tuntia yhden miehen ylivoimalla, kun Bahlul Mustafazada sai punaisen kortin, mutta ei saanut maalia aikaiseksi.

Emin Mahmudov iski naulan arkkuun upealla keskialueen laukauksella yli Ruotsin maalivahti Robin Olsenin juuri ennen varsinaisen peliajan loppua.

Ruotsalaismediat kuvailivat ottelua fiaskoksi ja painajaismaiseksi sekä noloksi.

Rahat takaisin?

Ruotsin maajoukkueen tähtiin kuuluva Tottenham-laituri Dejan Kulusevski, 23, myöntää, että joukkue epäonnistui pelin jokaisella osa-alueella.

– Annamme tälle kaikkemme ja sitten pelaamme noin. Se todellakin sattuu, Kulusevski sanoi.

Otteluun oli matkustanut Ruotsista noin 50 katsojaa, jotka joutuivat pettymään karvaasti.

– Tämä on hankalaa ja noloa. Kannattajille haluaa aina antaa jotain. Kannattajamme ovat todella mukavia. Olen onnellinen heidän tuestaan.

Tottenham-tähti pohti, että joukkue saattaisi korvata paikalle matkustaneiden kulut.

– Jos kannattajat ajattelevat niin ja haluavat sitä, voimme ehdottomasti keskustella asiasta.

Dejan Kulusevski.
23-vuotias Kulusevski on pelannut Tottenhamin lisäksi esimerkiksi Atalantassa, Parmassa ja Juventuksesa. Kuva: Getty Images

Ikonille buuattiin

Maajoukkueen hyökkääjä Emil Forsberg sai kokea kotiyleisön pettymyksen, kun hän oli perjantaina seuraamassa Detroitin ja Ottawan NHL Global Series -ottelua Tukholman Globenissa.

Osa katsojista alkoi buuaamaan Ruotsia vuodesta 2014 edustaneelle Forsbergille. Saksan Bundesliigassa Leipzigia edustava Forsberg, 32, kiisti huomanneensa yleisön reaktiota.

– Niinkö? Jos he näkivät Azerbaidžan-ottelun, se on ihan oikeutettua. Minulla oli hauskaa ja tapasin paljon hienoja ihmisiä, joten en ajatellut sitä, Forsberg sanoi.

Azerbaidžan-ottelu oli Ruotsille ensimmäinen sitten lokakuun, jolloin kaksi ruotsalaiskannattajaa ammuttiin Brysselissä.

Neljä seitsemästä EM-karsintaottelustaan tänä vuonna hävinnyt Ruotsi kohtaa viimeisessä karsintapelissään sunnuntaina Viron.

Ottelu on Ruotsia vuodesta 2016 lähtien luotsanneelle päävalmentajalle Janne Anderssonille viimeinen maajoukkueen peräsimessä.

EM-karsinnan sarjataulukot näet tästä linkistä.

Suosittelemme