Hyppää sisältöön

Turkkila ja Versluis luistelivat Espoon GP:n pronssille – draamaa taistossa naisten EM-kisapaikoista

Nella Pelkonen vahvisti Espoon GP-kisassa asemiaan suomalaisten naistaitoluistelijoiden kamppailussa tämän kauden EM-kisojen kahdesta edustuspaikasta.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis olivat kolmansia taitoluistelun GP-kisassa Espoossa 18.11.2023.
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis esiintyivät jäätanssin vapaatanssissa Espoon GP:ssä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
STT Urheilu,
Paavo Forsberg
Avaa Yle-sovelluksessa

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijoittuivat taitoluistelun Espoon GP:n jäätanssissa kolmansiksi. GP-sarja on taitoluistelun arvostetuin kansainvälinen kilpailusarja.

Suomalaispari luisteli kauden parhaat yhteispisteensä 195,80.

Suomalaiset olivat perjantain rytmitanssin jälkeen kolmansina pistein 77,65 ja säilyttivät sijoituksensa lauantain vapaatanssissa, jossa he luistelivat kauden ennätyspisteensä 118,15.

Parannettavaa kuitenkin jäi yhä.

– Ulosanti ei ollut meidän parastamme. Jouduimme tietyissä kohdin taistelemaan, emmekä pystyneet antamaan parastamme, Versluis kertoi.

Katso tästä Turkkilan ja Versluisin vapaatanssi.

Kisan voittivat pistein 209,46 Yhdysvaltojen Madison Chock ja Evan Bates, jotka ovat lajin hallitsevia maailmanmestareita.

Kanadalaispari Laurence Fournier Beaudry ja Nikolaj Sörensen oli toinen (206,32 pistettä).

Kolme parasta paria Espoon taitoluistelu-GP:n jäätanssissa.
Kolme parasta paria Espoon taitoluistelu-GP:n jäätanssissa. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Toinen Suomea Espoon GP:n jäätanssissa edustanut pari Yuka Orihara ja Juha Pirinen oli kuudes ennätyspisteillään 176,73. He olivat rytmitanssin jälkeen sijalla seitsemän, mutta nousivat vapaatanssillaan pykälän sijoituksissa.

– Seurasimme musiikkia todella hyvin ja osuimme aksentteihin. Tunsimme yleisön ja kannustuksen, joka oli mahtavaa. Jopa kaikki tuomarit hymyilivät. Silloin tiesin, että okei, me onnistuimme, Pirinen naureskeli.

Juho Pirinen ja Yuka Orihara ylsivät kuudenneksi.
Pirinen ja Orihara luistelivat ennätyspisteensä. Kuva: Lehtikuva

Pelkonen vahvisti asemiaan EM-valinnoissa

Nella Pelkonen vahvisti asemiaan suomalaisten naistaitoluistelijoiden kamppailussa tämän kauden EM-kisojen kahdesta edustuspaikasta, kun taas Janna Jyrkisen mahdollisuudet saada yksi kahdesta edustuspaikasta heikentyivät selkeästi.

Tammikuisiin EM-kilpailuihin nimetään kaksi naisluistelijaa, jotka ovat saavuttaneet korkeimmat yhteenlasketut kokonaispisteet kahdesta kisasta tällä kaudella. Pistesummaan huomioitavista kilpailuista vähintään toisen on oltava GP- tai Challenger-sarjan kilpailu.

Pelkonen lasketteli vapaaohjelmansa onnistuneesti läpi vain yhden pienen helpotuksen kanssa ja keräsi yhteispisteet 172,88. Pelkonen oli lopputuloksissa viides Japanin Kaori Sakamoton voittamassa kisassa ja hymyili leveästi.

– Tosi hyvä fiilis. Se sama lutz, mikä jäi Finlandia Trophyssa, jäi nytkin, mutta ei voi muuta kuin treenata sitä lisää. Kyllä se sieltä sitten tulee. Se on kuitenkin hyppy, jonka tiedän osaavani.

Nella Pelkonen esiintyy lyhytohjelmassaan.
Nella Pelkonen oli tyytyväinen kilpailuunsa. Kuva: Lehtikuva

Pelkonen kilpailee seuraavan kerran joulukuun SM-kisoissa.

– Minusta se potkii enemmän eteenpäin, kun tietää, että koko ajan on joku kantapäillä. Tästä jatketaan vain treeniä, että siellä ollaan vielä kovemmassa kunnossa, hän kuvasi kisaa EM-edustuspaikoista.

Janna Jyrkinen puolestaan nieleskeli kyyneleitä vapaaohjelmansa jälkeen. Jyrkisen edellä EM-valintapisteissä on tällä hetkellä Emmi Peltonen, joka kilpaili tällä viikolla Varsovassa eikä ollut mukana Espoossa.

Jyrkinen kaatui vapaaohjelmassa heti ensimmäisen kolmoishyppy-yhdistelmänsä ensimmäisen osan alastulossa. Hän taisteli loppuun asti mutta jäi 153,74 yhteispisteeseen ja sijalle 11.

– En tiedä, saanko enää EM-paikkaa, Jyrkinen sai sanotuksi.

Jyrkinen kertoi myös tunteneensa olonsa sairastuneeksi.

Espoon GP-kisan kolmas suomalaisnainen Oona Ounasvuori keräsi kauden parhaat yhteispisteensä 144,16.

Virtanen ylsi 200 pisteeseen

Miesten yksinluistelussa Suomella on EM-kisoihin vain yksi edustuspaikka. EM-valintoja ajatellen tärkein uutinen tuli lauantaina Varsovasta, missä Valtter Virtanen keräsi 200,55 pistettä.

Espoossa kisannut Suomen Makar Suntsev paransi otteitaan vapaaohjelmassa, mutta hän jäi kahdentoista luistelijan joukossa viimeiseksi yhteispistein 162,00. Viime kuun Finlandia Trophyssa Suntsev puhkaisi 200 pisteen haamurajan.

Suntsevin vapaaohjelma.

Kisan voitti Japanin Kao Miura (274,56 pistettä), joka piti niukasti takanaan maanmiehensä Shun Saton (273,34).

– Haluan kiittää yleisöä, koska se auttoi minua taistelemaan tänään. Tämä oli hyvä parannus eiliseen, mutta ei mikään mahtava tai edes hyvä suoritus, Suntsev arvioi.

Pariluistelussa Milania Väänänen ja Filippo Clerici saivat arvostelutuomareilta 94,13 pistettä vapaaohjelmastaan, mikä toi heille yhteispisteet 142,69 ja helpotusta perjantain alavireisesti sujuneen lyhytohjelman jälkeen.

Väänänen ja Clerici sijoittuivat lopputuloksissa kahdeksan parin joukossa viimeisiksi. Kisan voitti Saksaa edustava pari Minerva Fabienne Hase/Nikita Volodin pistein 192,72.

Väänäsen ja Clericin vapaaohjelma.

Suosittelemme