Hyppää sisältöön

Stanley Cup -voittaja, kevään maailmanmestari pidätetty – epäillään perheväkivallasta

NHL-hyökkääjä Milan Lucic pidätettiin mediatietojen mukaan lauantaiaamuna.

Milan Lucic.
Voimahyökkääjänä tunnettu Milan Lucic on pelannut maineikkaan NHL-uran. Kuva: Getty Images
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

NHL-konkari, Stanley Cup -voittaja Milan Lucic on pidätetty ja siirretty toistaiseksi sivuun joukkueensa Boston Bruinsin toiminnasta. Seura vahvisti asian NHL:n nettisivujen mukaan.

Mediatietojen mukaan 35-vuotiasta kanadalaishyökkääjää epäillään perheväkivallasta.

– Boston Bruins on tietoinen Milan Lucicin perjantai-illan tapauksesta. Hän on toistaiseksi poissa joukkueesta. Organisaatio suhtautuu näihin asioihin erittäin vakavasti, ja teemme yhteistyötä Lucicin perheen kanssa tarjotaksemme heidän tarvitsemaansa tukea ja apua. Emme kommentoi tässä vaiheessa enempää, Boston Bruins kommentoi.

Lucic pelasi viimeksi 21. lokakuuta ja on ollut sen jälkeen sivussa peleistä jalkavamman takia. Päävalmentaja Tim Montgomery oli kertonut alkuviikosta, että toipuminen on sujunut toivottua hitaammin.

Montgomery sekä Bruins-kapteeni, Lucicin pitkäaikainen joukkuekaveri Brad Marchand kertoivat, etteivät he ole puhuneet Lucicin kanssa perjantain jälkeen. Kaksikko antoi medialle kommentteja seuraavan ottelunsa alla, sillä Boston kohtaa Montrealin Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

– Olemme tietysti tietoisia siitä, mitä tapahtui eilen illalla. Meille suurin asia, että välitämme paljon heidän perheestään. Olemme täällä perhe. Olemme kaikki hyvin, hyvin läheisiä. Olemme siis selvästikin hyvin huolissamme ja järkyttyneitä heidän puolestaan. Me tuemme Brittanya (Lucicin vaimo), heidän lapsiaan ja Milania, Marchand sanoi.

Marchand lisäsi, ettei tiedä kaikkia yksityiskohtia eikä hän myöskään kertoisi tilanteesta enempää kunnioittaakseen Lucicin perhettä.

– Olen tietenkin tuntenut ”Loochin” (Milan Lucicin lempinimi) pitkään. Hän on erittäin hyvä ystäväni, ja on vaikea nähdä joukkuetoverin ja ystävän sekä hänen perheensä käyvän läpi tällaisia asioita. Olemme todella huolissamme Brittanysta, heidän lapsistaan lapsista ja Loochista, mutta heillä on kaikki maailman tuki. Olemme täällä heitä varten.

Lucic aloitti uransa Bruinsissa kaudella 2007–2008. Hän pelasi Bostonissa kahdeksan kautta, mukaan lukien 2011, jolloin Boston voitti Stanley Cupin. Vuosina 2015–2023 Lucic pelasi Los Angeles Kingsissä, Edmonton Oilersissa ja Calgary Flamesissa. Hän palasi Bostoniin täksi kaudeksi.

Lucic on pelannut NHL:n runkosarjassa 1177 ottelua tehopistein 233+353=586.

Lucic pelasi viime keväänä Kanadan MM-joukkueessa tehoin 2+2, kun vaahteranlehtipaidat juhlivat Tampereella maailmanmestaruutta.

Suosittelemme