Hyppää sisältöön

Kerttu Niskanen hämillään vireestään – kaatunut Johanna Matintalo murtui haastattelussa ja paljasti kesän onnettomuutensa

Krista Pärmäkosken pirteä meno kymmenen kilometrin väliaikalähtökisassa ilahdutti Ville Nousiaista. Johanna Matintalo meni kumoon radan lopussa.

Kerttu Niskanen Oloksen Tykkikisoissa 11.11.2023.
Kerttu Niskanen ei ole saanut haluamaansa alkukautta. Kuva: AOP
Joel Sippola,
Laura Arffman
Avaa Yle-sovelluksessa

Rukan Suomen cupin naisten kymmenen kilometrin perinteisen väliaikalähtökisan lopussa nähtiin draamaa, kun kisan kolmantena ollut Johanna Matintalo kaatui Impilinnan nousun laskussa.

– Klassisesti katon kautta ympäri. En ole ikinä siinä kaatunut, kerta se on ensimmäinenkin.

Matintalo pystyi kuitenkin hiihtämään maaliin ja oli kisan neljäs.

Eilen sprintin voittanut urheilija kertoi, että hän loukkasi kesällä rullahiihtolenkillä olkapäätään.

– Kesäkuussa kaaduin aika pahasti rullilla Vuokatissa. Auto oli parkkeerattu alikulkutunneliin rullaradalla, sitä väistin ja jarrutin, niin kaaduin aika pahasti.

Olkapäävamma ei pahemmin vaivannut harjoituskaudella. Matintalo kuitenkin pelkää, että vaiva uusiutui tuoreimman kaatumisen takia. Hän kertoo tajunneensa heti tämän päivän kaatumisensa yhteydessä, että sama käsi vääntyi.

– En haluaisi loukata siitä viikkoa ennen maailmancupia. Vanha vamma kun kyseessä, niin totta kai se menee helpommin. Se on herkillä.

– Ei nyt varmana mitään älyttömän dramaattista, kun pystyi maaliin asti hiihtämään. Katsotaan tänään fyssarien kanssa, mikä tilanne on heidän mielestään, Matintalo kyynelehti haastattelussa.

Tässä Johanna Matintalon tunteikas haastattelu.

Matintalo taisteli siis ennen kaatumistaan tiukasti kolmossijasta Jasmi Joensuun kanssa. Joensuulle kolmossija oli erityisen merkittävä.

– En ole tainnut olla koskaan podiumilla (normaalikisassa), kun kaikki Suomen parhaat ovat mukana. Totta kai harmittaa, että Johanna kaatui. Fakta on se, että pitää pysyä pystyssä, Joensuu muistutti.

Krista Pärmäkoski voitti kymmenen kilometrin väliaikalähtökisan Rukalla.

Pärmäkoski vakuutti asiantuntijan

Kisan voiton vei Krista Pärmäkoski 15 sekunnin erolla ennen Kerttu Niskasta. Kommentaattori Ville Nousiainen oli vakuuttunut siitä, miltä Pärmäkosken hiihto näytti.

Vielä viikko sitten Oloksen Tykkikisoissa Pärmäkosken meno oli hieman tukkoista.

– Kristan hiihto on hyvää ja pirteän näköistä. Vuorohiihto ja haarakäyntikin on hyvää, Nousiainen totesi kisan aikana.

Pärmäkosken mukaan vire ei ole vieläkään paras mahdollinen.

– Taktiikka oli lähteä kovaa liikkeelle ja katsoa, miten kestää. Ensimmäinen kierros meni ok, mutta olisi tehnyt mieli kaartaa maaliin jo siinä vaiheessa.

– Rauhoitin vähän pitkälle nousuosuudelle. Yritin taistella loppuun asti niin kovaa kuin pystyn. En ole vielä tyytyväinen, mutta ihan hyvä veto.

Kerttu Niskanen jäi Krista Pärmäkoskesta 15 sekuntia.

Olokseen verrattuna Pärmäkoski on ottanut kuitenkin harppauksen eteenpäin. Vielä silloin hänellä oli kovaa harjoituskuormaa alla.

– Tehoissa on mennyt hyvin, joten tiedän, että kunto tulee sieltä vielä. En ole painanut vielä paniikkinappia, Pärmäkoski naurahti.

Kerttu Niskanen ei ollut puolestaan tyytyväinen kuntoonsa viikko ennen Rukan maailmancupia.

– Ihmeitä ei viikossa tapahdu. Oloksella molemmat kisat menivät huonosti. Oli vaikeata edelleen. Tästä jatketaan ja toivotaan, että kisojen kautta normaali terävyys ja rentous löytyisi. Olo on kuitenkin terve, minkä takia uskaltaa ottaa kisoja alle.

Viikko sitten Niskanen avasi kautensa Oloksella ja hävisi perinteisen 10 kilometrillä saksalaisvoittaja Katharina Hennigille 47,7 sekuntia. Niskanen oli silloin erittäin pettynyt kisaansa.

Kerttu Niskanen edelleen harmissaan vireestään.

Niskanen on edelleen hieman hämmentynyt tilanteestaan.

– Toki olisin halunnut, että alkukausi oli ollut parempi. Urheilu on urheilua, ei voi mitään. Kaikki on tehty niin hyvin kuin mahdollista, mutta joskus vain ei mene niin kuin toivoo. Kyllä se jossain vaiheessa. Katsotaan, missä vaiheessa.

Suosittelemme