Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen teki 38 pistettä kahden jatkoajan trillerissä – päävalmentaja kommentoi puhuttavinta tilannetta: ”Haluaisin pitää rahani”

Lauri Markkasen edustama Utah taipui trillerimäisessä ottelussa kahden jatkoajan jälkeen Phoenixille 137–140. Suomalainen teki kauden parhaat pisteensä ja repi 17 levypalloa.

Katso videolta Lauri Markkasen kohokohdat
Hinni Hirvonen,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Lauri Markkasen uskomaton ilta ei riittänyt viemään Utah Jazzia voittoon Phoenix Sunsia vastaan koripallon NBA:ssa. Utah taipui trillerimäisessä ottelussa kahden jatkoajan jälkeen 137–140.

Ilmiömäisessä vireessä ollut Markkanen teki 38 pistettä ja otti 17 levypalloa. Pistemäärä on Markkaselle tämän kauden paras. Hän urakoi lähes 50 minuuttia.

Vielä Markkastakin kovemmat pisteet keräsi Phoenix-tähti Kevin Durant, joka heitti 39 pistettä.

Huippujännittävä loppu

Phoenix johti ottelun alkupuoliskolla yli kymmenellä pisteellä, mutta Utah sai kirittyä eron varsinaisen peliajan loppuun mennessä. Markkanen tasoitti pelin 20 sekuntia ennen loppua ja venytti ratkaisun jatkoerään.

Ensimmäinen jatkoerä eteni pitkälti Phoenixin komennossa, mutta Jazz venyi viime hetkellä jälleen tasoihin.

Myös toisen jatkoerän lopussa nähtiin draamaa.

Markkaselle oli tarjoutua vielä mahdollisuus pelin tasoittamiseen, kun häntä puolustaneelle Durantille vihellettiin virhe viimeisellä sekunnilla. Phoenix haastoi tuomion ja pitkän videotarkistuksen jälkeen se muutettiin. Utah taipui siis kolmen pisteen erolla ja hävisi toisen peräkkäisen ottelunsa Phoenixille. Kaksi päivää sitten Phoenix oli parempi 131–128-lukemin.

– Joukkueemme taisteli uskomattoman hyvin läpi ottelun. Puolustuksemme oli paljon parempaa kuin viimeksi heitä vastaan. Mielestäni joukkue olisi ansainnut voiton. Tästä saa kuitenkin paljon positiivisia juttuja mukaan, Utahin päävalmentaja Will Hardy kehui ottelun jälkeen.

Katso videolta ottelun jälkeen puhuttanut tilanne.

Hardylta kysyttiin myös ottelun viimeisestä tilanteesta, mitä mieltä hän oli tuomiosta.

– Joulu on tulossa. Haluaisin pitää rahani. Kysy joulun jälkeen, Hardy letkautti.

Markkanen ja 13-kertainen tähdistöpelaaja Durant olivat kuitenkin hyvällä päällä ottelun jälkeen ja halailivat toisiaan naureskellen tiukasta lopusta ja hurjasta väännöstä huolimatta, kuten yllä olevalta videolta näkyy.

Suosittelemme