Hyppää sisältöön

Kalle Rovanperä ajaa vain puolet seuraavasta MM-kaudesta! Solmi monivuotisen jatkon Toyotan kanssa

Kalle Rovanperä kilpailee ensi kaudellakin Toyotalla rallin MM-sarjassa. Toyotalla kilpailevat lisäksi Elfyn Evans, Sebastien Ogier sekä Takamoto Katsuta.

Kalle Rovanperä lähikuvassa kesken haastattelun.
Kalle Rovanperä on 23-vuotiaana rallin kaksinkertainen maailmanmestari. Kuva: Getty Images
Pertti Lappalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Toyota julkaisi ensi kaudella rallin MM-sarjassa kilpailevat kuljettajansa. Kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Kalle Rovanperä jatkaa tallissa ja kilpailee ensi kaudellakin rallin MM-sarjassa. Jonne Halttunen jatkaa maailmanmestarin kartanlukijana.

Rovanperä ajaa kuitenkin ensi kaudella vain puolet rallin MM-sarjan osakilpailuista. Rovanperä selitti päätöksensä taustoja sosiaalisessa mediassaan julkaisemallaan videolla.

– Päätöksen takana on monia syitä. Mutta suurin niistä on se, että olen ajanut rallia nyt 15 vuotta, mikä on minulle aika pitkä aika, 23-vuotias Rovanperä kertoo.

Suomalaistähti solmi kuitenkin monivuotisen sopimuksen Toyotan kanssa. Rovanperän lisäksi Toyotalla kilpailevat ensi kaudella Elfyn Evans, Sebastien Ogier sekä Takamoto Katsuta.

Rovanperä kertoi videolla, että edeltävät kaudet rallin MM-sarjassa ovat vaatineet veronsa.

– Viime rallikaudet ovat olleet mahtavia, mutta myös hyvin kuluttavia sekä henkisesti että fyysisesti. Täysipäiväinen rallin ajaminen ympäri maailmaa sekä MM-titteleistä taisteleminen ovat vieneet minulta todella paljon aikaa ja energiaa, Rovanperä paljastaa videolla.

– Siksi koen, että ensi vuonna minun on hyvä ajaa vain puolikas WRC-kausi, jotta saan ladattua akkuja sekä virkistettyä mieltäni. Sen jälkeen olen taas valmis ajamaan täysiä MM-kausia ja taistelemaan maailmanmestaruuksista täydellä teholla, Rovanperä sanoo.

Myös Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli Rovanperän kanssa samoilla linjoilla.

– On hienoa, että saamme pidettyä hallitsevan mestarin kanssamme myös tulevaisuudessa. Vaikka Kalle on nuori, hän on ajanut rallia varteenotettavalla tasolla jo niin pitkään, että tuntee tämän olevan paras päätös tällä hetkellä. Odotamme innolla tulevia kausia.

Rovanperä ja Halttunen tekevät päätöksen ajettavista ralleista yhdessä Toyotan kanssa. Rovanperä kertoo videolla, että aikoo osallistua drifting-kisoihin sekä mahdollisesti muihin moottoriurheilutapahtumiin.

Elfyn Evans lähikuvassa.
Päättyneellä kaudella maailmanmestaruudesta Kalle Rovanperän kanssa kamppaillut Elfyn Evans jatkaa Toyotalla. Kuva: Getty Images

Japanissa viikonloppuna päättynyt MM-rallikausi loppui Toyotan juhliin. Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Rovanperä juhlivat kolmoisvoittoa. Rovanperän kuljettajien mestaruuden lisäksi Toyota voitti myös tallien MM-sarjan.

Rallin MM-sarja alkaa ensi vuonna perinteikkäällä Monte Carlon osakilpailulla 25.–28. tammikuuta. Japanin osakilpailu päättää kauden marraskuun 21.–24. päivä. Kausi pitää sisällään kaikkiaan 13 osakilpailua.

Suosittelemme