Hyppää sisältöön

SM-liigaseurojen kohukirje kuohuttaa – nyt vastaa liigan toimitusjohtaja

Jääkiekon SM-liigan suurseurat ovat mediatietojen mukaan tyytymättömiä sarja- ja lisenssijärjestelmään.

Tapparan pelaajat saapuvat jäälle.
SM-liigan suurseurat lähettivät perjantaina kirjeen sarjalle Tapparan johdolla. Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures
Simo Arkko
Avaa Yle-sovelluksessa

– Tämä varmasti tiivistää ja lisää jo entisestään tiivistä, hyvää keskustelua. Ei tässä ole riidoista kysymys, jääkiekon SM-liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen sanoo viime päivinä SM-liigan ympärillä pyörineestä kohusta.

Hämeen Sanomat ja Iltalehti uutisoivat viime viikolla, että sarjajärjestelmän ja lisenssijärjestelmän kyseenalaistavat seurat lähettivät Tapparan johdolla kirjeen SM-liigalle.

Yle Urheilun tietojen mukaan mukana SM-liigan ja puheenjohtaja Heikki Hiltusen linjauksia ovat kyseenalaistamassa samassa rintamassa vähintään kuusi seuraa.

Pulkkinen sanoo Yle Urheilulle, että kirje oli suunnattu hallitukselle. Seurat halusivat lisätietoja kilpailuoikeudellisista kysymyksistä ja kaikesta siitä, mikä liittyy lisenssiin ja sarjajärjestelmiin.

– Siellä oli vaatimuksia ja odotuksia, että asioita selvitetään ja niitä on jo selvitelty. Olemme käyttäneet ulkopuolisia asiantuntijoita ja käytämme jatkossakin niitä, jotta voimme tehdä hyviä ja vastuullisia päätöksiä.

Tapparan pelaaja laukomassa kiekkoa kohti maalia.
Kuva: Tomi Hänninen/Chilipictures

Mitä asioita olette selvitelleet?

– Paljon on ollut puhetta liigaosakkeesta ja järjestelmästä, jolla liigaan voi hakeutua ja päästä pelaamaan. Toki kilpailuoikeudelliset kysymykset kuuluvat siihen samaan, Pulkkinen sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan kirje ei tullut yllätyksenä. Hän muistuttaa SM-liigan olevan isossa muutoksessa, ja muutokseen liittyy aina epävarmuutta sekä paljon kysymyksiä.

– Muutos edellyttää moniin kysymyksiin vastauksia, joita ei ehkä aikaisemmin ole tarvinnut käsitellä. Siinä mielessä en pidä yllättävänä, että joku seura kyselee lisätietoja, jos heillä on huolia. Meidän tehtävä on tietysti hankkia heille vastauksia. Sitten pystymme tekemään vastuullisia, järkeviä ja hyviä päätöksiä.

SM-liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen lehdistötilaisuudessa.
SM-liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen uskoo, että tiiviin keskustelun kautta syntyy hyviä tuloksia. Kuva: All Over Press

Mitä SM-liiga ajattelee tästä suurseurojen tyytymättömyydestä sarja- ja lisenssijärjestelmään?

– Tietysti näin isoon ympäristöön, jossa on erilaisia seuroja, olosuhteita ja alueellisia tekijöitä, on myös totta kai erilaisia intressejä. Minusta täytyy ymmärtää, että eri seurat katsovat asioita eri lähtökohdista. Se aiheuttaa debattia ja keskustelua, mikä on mielestäni tervettä. Uskon, että sellaisen keskustelun kautta syntyy hyviä tuloksia.

Pulkkinen näkee, että kirje lisää ja tiivistää keskustelua seurojen kanssa.

– Tässä on erilaisia näkemyksiä, joita pyrimme ratkomaan. Varmasti käymme tiivistä keskustelua jatkossakin ja ulkopuolisten selvitysten avulla saamme lisätietoa ja voimme mennä eteenpäin.

SM-liiga ohjasi kysymykset liigaosakkeesta ja -lisenssistä hallituksen puheenjohtajalle Heikki Hiltuselle.

Suosittelemme