Hyppää sisältöön

Susien pihavierailut ovat jatkuneet Kurikassa – uusi lopetusmääräys

Sudet ovat liikkuneet pelottomasti ihmisten pihoilla ja rakennetussa ympäristössä ja aiheuttaneet uhkaa ja vaaraa ihmisille. Tilanne on poliisin mukaan vakava.

Susia Ähtärineläinpuistossa
Kyseessä on toinen poliisin tekemä lopetusmääräys alueella tänä syksynä. Kuvan sudet kuvattu Ähtärin eläinpuistossa. Kuva: Pasi Takkunen / Yle
Merja Siirilä
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on tänään antanut lopetusmääräyksen yhdelle sudelle Jalasjärven Ala-Vallissa.

Syksyn aikana on tehty runsaasti susihavaintoja ihmisten pihoilla Jalasjärvellä. Kyseessä on toinen poliisin tekemä lopetusmääräys alueella.

Aikaisemmin syksyllä poliisi antoi karkotusmääräyksen sudelle samalla alueella. Karkotukset eivät tuottaneet toivottua tulosta ja sudet palasivat aina vaan ihmisten läheisyyteen. Tämän vuoksi yksi susi lopetettiin ampumalla 1. marraskuuta.

Susien pihavierailut ovat kuitenkin tämänkin jälkeen jatkuneet. Sudet ovat liikkuneet pelottomasti ihmisten pihoilla ja rakennetussa ympäristössä ja aiheuttavat uhkaa ja vaaraa ihmisille. Tilanne on poliisin mukaan vakava ja velvoittaa poliisia toimimaan viivytyksettä.

Lopetusmääräys koske yhtä sutta ja on voimassa 21.11. klo 8.00 - 5.12. klo 8.00. Mikäli sutta ei saada lopetettua, otetaan asia tarvittaessa uuteen harkintaan.

Suosittelemme