Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat auttaa rakentamaan kulkuesteitä myös Sallan rajanylityspaikalle

Puolustusvoimat on aiemmin auttanut rakentamaan väliaikaisia kulkuesteitä rajanylityspaikoille muun muassa Kuusamossa. Nyt töihin ryhdytään myös Sallassa.

Rajavartiolaitoksen auto ja takana aitaus jonka sisällä teltta ja ihmisiä.
Sallan rajanylityspaikalle saapui joukko turvapaikanhakijoita maanantaina iltapäivällä. Kuva: Timo Metsäjoki / Yle
Jyri Tynkkynen
Avaa Yle-sovelluksessa

Puolustusvoimat antaa virka-apua Rajavartiolaitokselle myös Lapissa raja-asemien kulkuesteiden rakentamiseksi. Rajavartiolaitos tiedotti maanantaina iltapäivällä viestipalvelu X:ssä, että väliaikaisten rajaesteiden pystytys alkaa Sallassa.

Lapin rajavartioston mukaan puolustusvoimien virka-apuosasto on saapunut paikalle ja tilapäisten maastoesteiden pystytys on alkamassa.

Sallaan on rakenteilla myös kilometrien pituinen pysyvä esteaita, mutta se ei ole vielä täysin valmis. Lapin rajavartioston apulaiskomentajan Ville Ahtiaisen mukaan esteaidan valmistumista kiirehditään.

Kuusamossa annetaan jo virka-apua

Maanantaina aamulla Yle kertoi, että Kuusamon rajanylityspaikka saa virka-apua Puolustusvoimilta tilapäisten esteiden rakentamiseen.

Toistaiseksi tilanne on ollut Kuusamon Kortesalmen rajavartioasemalla rauhallinen, mutta esteitä päätettiin rakentaa siltä varalta, että tilanne muuttuu.

– Esteiden avulla turvataan viranomaisten toimintaa. Rakennamme muun muassa lieriöesteitä, tavallaan piikkilanka-esteitä, totesi Kortesalmen rajavartioaseman päällikkö Topi Piiroinen Ylelle maanantaina aamulla.

Kuhmossa Vartiuksen rajanylityspaikka avautui rajaliikenteelle normaalisti maanantaina aamulla. Vartius on tällä hetkellä eteläisin rajanylityspaikka Suomen itärajalla.

Siellä on jo ryhdytty rakentamaan väliaikaisia kulkuesteitä. Niiden rakentaminen jatkui maanantaina.

Neljä eteläisintä raja-asemaa on suljettu

Suomi sulki neljä itärajan rajanylityspaikkaa lauantaina. Vaalimaan, Nuijamaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikoilla ei pääse enää kulkemaan itärajan yli.

Suljetuille rajanylityspaikoille on asetettu fyysisiä kulkuesteitä, kuten betoniesteitä ja aitaelementtejä, estämään laittomat rajanylitykset.

Suosittelemme