Hyppää sisältöön

Poliisi varoittaa käteistä pyytävistä huijareista Oulussa

Tuntemattomat miehet ovat pyytäneet ulkona liikkuvilta ihmisiltä käteistä lainaan Oulussa syksyn aikana. Käteistä lainanneet eivät kuitenkaan ole saaneet miehiltä rahojaan takaisin.

Siniseen vaatteeseen ommeltu hihamerkki, jossa lukee valkoisella poliisi ja polis.
Poliisi pyytää ilmoittamaan huijausyrityksistä matalalla kynnyksellä. Kuvituskuva. Kuva: Antti Mikkola / Yle
Hanna Holopainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Poliisi on saanut syksyn aikana useita ilmoituksia tuntemattomista miehistä, jotka pyytävät kaupungilla liikkuvia ihmisiä antamaan heille käteistä Oulussa.

Miehet ovat väittäneet, että he ovat unohtaneet, hukanneet tai jättäneet lompakkonsa jonnekin. Tämän jälkeen yksi miehistä on pyytänyt uhria antamaan hänelle käteistä, kunhan rahan pyytäjä on ensin siirtänyt rahaa uhrin pankkitilille.

Uhrille on näytetty todiste tilisiirrosta, jota todellisuudessa ei ole kuitenkaan tapahtunut. Osa uhreista on erehtynyt tämän näennäisen todisteen valossa nostamaan pankkitililtään käteistä ja antanut ne rahaa pyytäneelle miehelle.

Poliisi tutkii tapauksia petoksina, lievinä petoksina ja petoksen yrityksinä.

Poliisi pyytää vastaavan tapauksen kokeneita tekemään rikosilmoituksen, vaikka teosta olisi jo kauan aikaa.

Jos tuntematon ihminen painostaa antamaan hänelle rahaa, kannattaa soittaa hätäkeskuksen puhelinnumeroon 112. Poliisi pyytää painamaan mieleen tai kirjoittamaan ylös rahaa pyytävän ihmisen tuntomerkit. Talteen kannattaa ottaa myös mahdollisesti rahan pyytäjän ajoneuvon rekisteritunnus.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme