Hyppää sisältöön
Katso, kuinka San Marinon ja Suomen peli päättyi erikoisesti. San Marino onnistui rangaistuspotkusta. San Marinon juhlat alkoivat tappiosta huolimatta.

Markku Kanerva joutui herättelemään Huuhkajia: ”Ei tyydyttänyt alkuunkaan” – katso San Marino -ottelun erikoinen loppu

Huuhkajat päätti EM-karsinnat vierasottelussa San Marinoa vastaan voittoon maalein 2–1.

Roope Visuri
Mika Halonen
Paavo Forsberg

San Marino – Suomi, lopputulos 1–2 (0–0)

  • Maalit: 0–1 Pyry Soiri, 50 0–2 Pyry Soiri, 58 1–2 Filippo Berardi, 90+7, rp.
Kooste ottelusta.
  • Suomella ei ollut enää mahdollisuutta yltää EM-kisoihin suoraan karsinnoista, mutta Huuhkajilla on varma paikka maaliskuun EM-jatkokarsintoihin.
  • Suomen jatkokarsintavastustajat selviävät torstain arvonnassa. Lue lisää mahdollisista vastustajista täältä.
  • Kuuntele Ylen 11 ystävää -jalkapallopodcastin tuorein jakso:
Roope Visuri

Markku Kanerva joutui herättelemään Huuhkajia: ”Ei tyydyttänyt alkuunkaan”

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva puhui tuttuaan tapaansa pitkästi pelin kuvasta. Huuhkajien päävalmentaja kuitenkin paljasti, että joutui ojentamaan pelaajiaan puoliaikatauolla tahmean avauspuolikkaan jälkeen.

– Voittoa lähdimme hakemaan. Tietenkin olisi ollut kivempi, jos marginaali olisi ollut vähän selvempi. Kokonaisuudessaan puolutuspeli toimi hyvin. Heillä oli yksi paikka ja annoimme itse pilkun loppuun. Piti herätellä porukkaa tuossa tauolla. Ensimmäinen jakso ei tyydyttänyt alkuunkaan. Ei saatu tarpeksi uhkaa. Oli siinä muutama mesta, mutta toisella jaksolla oli tasonnosto. Saimme luotua paikkoja, mutta ennen kaikkea tehtyä kaksi maalia, Kanerva kuvaili.

Kanerva ei ollut tyytyväinen peliesitykseen.

– Pitää parantaa, Kanerva sanoi, mutta oli tyytyväinen, että 23 pelaajasta saatiin informaatiota peleissä tässä ikkunassa.

Kanerva kehui 18-vuotiaan Tomas Galvezin esitystä siitä erikseen kysyttäessä.

– Täytyy huomioida vastustajan taso, mutta kypsästi hän pelasi. Ei näkynyt jännitys otteissa, Kanerva summasi.

Kanerva myös paljasti, että San Marino -peli oli viimeinen maaottelu ennen maaliskuussa odottavia jatkokarsintoja. Perinteisiä tammikuun maaotteluita ei tällä kertaa olee luvassa.

– Valmistautumisaika jää todella lyhyeksi. Pari kunnon treeniä ja sitten mennään. Tammikuun leiriä suunniteltiin, mutta ei saatu toteutumaan. Se ei ole kansainvälisenä pelipäivänä. Oli vaikeaa saada pelaajia. Osa seuroista ei olisi päästänyt. Olisi pitänyt saada ryhmä, joka olisi vastannut tarkoitusta, Kanerva kertoi.

Roope Visuri

Pilkun aiheuttanut Richard Jensen: ”Täysin tarpeetonta”

Richard Jensen Ylen haasttattelussa.

Pelistä:

– Riittävästi voittoon. San Marinon kaltaista joukkuetta vastaan pitäisi olla tehokkaampi. Eikä olisi pitänyt päästää viimeistä maalia, Jensen sanoi.

Aiheuttamastaan rankkarista:

– Meillä oli täysi hallinta. Pelasimme pallon keskelle. He tulivat vastahyökkäykseen. Halusin hidastaa. Epäonnistuin taklauksessa ja osuin jaloille. Täysin tarpeetonta. Otimme voiton. Katsomme nyt eteenpäin maaliskuun jatkokarsintapeleihin.

Roope Visuri

Tässä on Huuhkajien lopullinen karsintalohkon tilanne

Tanska taipui Pohjois-Irlannille 0–2. Slovenia puolestaan kaatoi Kazakstanin 2–1.

Roope Visuri

Nämä ovat Huuhkajien mahdolliset vastustajat

Tšekki kuitenkin kaatoi Moldovan 2–0. Italian ja Ukrainan peli päättyi puolestaan maalittomaan tasapeliin. Lisäajalla nähtiin kuohuttava tilanne, kun Italian pelaaja näytti kaatavan Ukrainan pelaajan rangaistusalueella. Vihellystä ei kuitenkaan kuulunut.

Suomi voi nyt joutua lähtökohtaisesti kovemmalle A-polulle torstaina pidettävässä arvonnassa. Niin moni Kansojen liigan A-tason joukkueista päätyi suoraan EM-kisoihin, että A-polkua joudutaan täydentämään arpomalla yksi B-polun joukkueista ylempään polkuun. Suomen lisäksi arvonnassa ovat mukana Ukraina ja Islanti.

Jos Suomi joutuu A-polkuun, se kohtaa ensiksi vieraskentällä näillä näkymin Walesin. Kisapaikka ratkeaisi todennäköisesti ottelussa Puolaa vastaan. Puola kohtaa näillä näkymin Viron toisessa A-polun välieräottelussa.

A-polku voi tosin mennä vielä uusiksi, jos tiistain päätöskierroksella Kroatia häviää yllättäen kotonaan Armenialle ja Wales voittaa kotonaan Turkin. Tällöin Kroatia putoaisi jatkokarsintaan. Silloin Suomi saisi A-polulla jo heti ensimmäisessä jatkokarsintapelissä vastaansa Puolan. Jos Puola kaatuisi, ratkaisevassa pelissä olisi sitten vastassa Kroatia.

Nyt Huuhkajat varmasti toivovat ensinnäkin, ettei torstaina arpa osu Suomeen. Jos Suomi ei päädy A-polkuun, se kohtaa B-polulla ensiksi vieraissa Bosnia-Hertsegovinan. Jos Suomi voittaa ottelun, kisapaikka ratkeaisi joko Ukrainaa, Islantia tai Israelia vastaan.

EM-kisapaikkaan vaaditaan siis kaksi voittoa jatkokarsinnassa. Jatkokarsinnan pelipäivät ovat 21. ja 26. maaliskuuta. Suomi pelaa joka tapauksessa ensimmäisen jatkokarsintaottelun vieraskentällä. Kisapaikan ratkaisevaan toiseen jatkokarsintaotteluun kotietu arvotaan.

Lue lisää täältä

Roope Visuri

Suomen debytantti Tomas Galvez: ”Oli helppo sopeutua”

Tomas Galvez seuraavana Ylen haastattelupisteellä.

Pelistä:

– Oli hyvä peli. Kolme pistettä ainoat, mikä merkitsee. Ei paras peli, mutta voitto ainoastaan merkitsee. Kiva saada syöttöjä. Toivottavasti yksi monista jatkossa.

Omasta suorituksesta:

– Tein muutaman hölmön virheen. Oli kiva saada maalisyöttöjä ja luoda maalintekotilanteita.

Maajoukkueessa pelaamisesta:

– Oli helppo sopeutua maajoukkueen pelaamiseen. Kaikki pelaajat ovat todella kivoja. Valmentajat ovat myös auttaneet minua. Toivottavasti pääsen maajoukkueeseen myös maaliskuun jatkokarsinnoissa.

Merkitys seurajoukkuepeleihin:

– Tämä antaa minulle itseluottamusta. Yritän päästä pelaamaan Manchester Cityn edustuksessa. Toivottavasti tämä auttaa siinä.

Roope Visuri

San Marinolle erikoisia tilanteita

San Marino on nyt tehnyt kolmessa peräkkäisessä pelissä maalin. Tänä vuonna myös yhteensä kolme maalia. Koskaan aiemmin tällaista ei ole tapahtunut.

Hienoja juttuja lilliputtimaalle!

Roope Visuri

Pyry Soiri naureskeli uudesta tutkaparistaan

Katso Pyry Soirin haastattelu.

Pyry Soiri Ylen haastattelupisteellä pelin jälkeen.

Ottelun kuvasta:

– Meillä oli koko ajan peli kontrollissa. Alkuun muutama hyvä paikka, mutta ei maalia. Toiselle puoliajalle tultiin vahvemmin kentälle. Tehtiin heti maali. Peli aukesi heti.

Pelaamisesta pitkästä aikaa:

– Jokainen maaottelu on siisti pelata. Tiesimme, että tästä ei tule helppoa. Olimme mielestäni kärsivällisiä. Teimme sen, minkä halusimme. Halusimme päättää karsinnat hyvin. Tästä on hyvä jatkaa maaliskuun jatkokarsintoihin.

– Tosi kivaa päästä pelaamaan. Kun saa laittaa Suomen maajoukkuepaidan päälle, se on tosi hyvä juttu. Pallo tippui minulle. Oli kiva laittaa pallo pussiin.

Maaleistaan ja etenkin toisesta, jossa Tomas Galves tarjosi komean syötön:

– Eilen treenissä annoin Tomasille yhden tuollaisen. Nyt sain takaisin samanlaisen.

Roope Visuri

San Marino osuu, Suomi voittaa

Katso ottelun erikoinen loppu!

San Marino tekee maalin rangaistuspotkusta. Tämä on harvinainen näky. Filippo Berardin maali saa melkoiset juhlat käyntiin.

Ottelu päättyy samalla. Suomi voittaa 2–1, mutta kummallisella tavalla peli päättyy San Marinon juhliin.

Roope Visuri

San Marinolle rangaistuspotku

Richard Jensen liukuu ylioptimisesti Suomen ja San Marinon pelissä. Jensen aiheuttaa Kazakstan-pelin tapaan rangaistuspotkun.

Suosittelemme