Hyppää sisältöön

Ylläsjärven koululaiset saattavat jäädä ilman kauan odottamaansa liikuntahallia

Ylläsjärveläiset ovat pettyneitä esitykseen poistaa liikuntahallin rakentaminen kunnan investoinneista. Kyläläiset ovat odottaneet liikuntahallin rakentamista jo vuosien ajan.

Koulu talvisessa säässä
Ylläsjärven koulu otettiin käyttöön elokuussa 2017, ja koulun laajennusosa valmistui maaliskuussa 2022. Kuva: Linda Seppälä
Kati Rantala
Avaa Yle-sovelluksessa

Ylläsjärven koulun ja päiväkodin yhteyteen suunnitellun liikuntahallin rakentamista ehdotetaan poistettavaksi Kolarin kunnan tulevien vuosien investoinneista.

Kolarin kunnanhallitus käsittelee talousarvioesitykseen tehtyjä muutoksia kokouksessaan tiistaina.

Kolarin vt. kunnanjohtaja Tiina Piirilä esittää investoinneista poistettavaksi muun muassa Ylläsjärven liikuntahallin suunnitteluun vuodelle 2024 esitetyn 10 000 euron määrärahan ja liikuntahallin rakentamiseen vuodelle 2025 esitetyt reilu miljoona euroa.

Kunnanjohtaja perustelee Ylläsjärven liikuntahallin poistamista investointilistalta kunnan talouden heikentymisellä tulevina vuosina. Kolarin kirkonkylälle rakennettava monitoimitalo on yksi suuri menoerä.

Kolarin kunnan talousarvio vuodelle 2025 on yli 400 000 euroa alijäämäinen, ja vuonna 2026 alijäämä on jo lähes kaksi miljoonaa euroa.

Ylläsjärvellä on odotettu liikuntahallia jo pitkään

Ylläsjärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Minja Aro on yllättynyt liikuntahallin poistamisesta kunnan investointilistalta, koska liikuntahalli on ollut kunnan investointisuunnitelmissa aikaisemminkin.

– Vihdoin tänä vuonna asia eteni, kun vuosi sitten liikuntahallin suunnitteluun varattiin tälle vuodelle 50 000 euroa, ja suunnittelu todella alkoi jo kevättalvella.

Aro sanoo, että liikuntahalliin voisi hakea valtion liikuntapaikka-avustusta.

– Maksimisumma on 750 000 euroa.

Ylläsjärven koulussa on tällä hetkellä 80 oppilasta. Koulussa ei ole lainkaan sisäliikuntatilaa, pukuhuoneita eikä suihkuja. Koululaiset käyvät kerran lukukaudessa eli kaksi kertaa vuodessa Äkäslompolon liikuntahallissa.

Ylläsjärven kyläyhdistys toivoo, että kunnanhallituksen jäsenet päättävät toisin kuin kunnanjohtaja esittää. Liikuntahallista on olemassa tarkat rakentamissuunnitelmat, joita on tehty yhdessä koulun ja muiden sidosryhmien kanssa.

Suosittelemme