Hyppää sisältöön

Markku Kanerva paljasti uutisen Huuhkajien EM-kisapaikkajahdista – ”Valmistautumisaika jää todella lyhyeksi”

Huuhkajilla ei ole ennen EM-jatkokarsintoja perinteikästä tammikuun leiriä. Kanervan mukaan tammikuulle olisi ollut vaikea saada pelaajia, koska se ei ole osa kansainvälistä maaottelukalenteria.

Markku Kanerva Huuhkajien päävalmentajana Pohjois-Irlantia vastaan.
Markku Kanervan Huuhkajat päätti EM-karsinnat kahteen voittoon. Kuva: Tomi HÄnninen/Chilipictures
Roope Visuri,
Riku Salminen

Suomi päätti EM-karsinnat voittoon San Marinosta maalein 2–1. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva paljasti ottelun jälkeen Yle Urheilulle, että joutui ojentamaan pelaajiaan puoliaikatauolla tahmean avauspuolikkaan jälkeen. Peli oli vielä puoliajalla maaliton.

– Voittoa lähdimme hakemaan. Tietenkin olisi ollut kivempi, jos marginaali olisi ollut vähän selvempi. Kokonaisuudessaan puolutuspeli toimi hyvin. Heillä oli yksi paikka ja annoimme itse pilkun loppuun. Piti herätellä porukkaa tauolla. Ensimmäinen jakso ei tyydyttänyt alkuunkaan. Ei saatu tarpeksi uhkaa. Oli siinä muutama mesta, mutta toisella jaksolla oli tasonnosto. Saimme luotua paikkoja, mutta ennen kaikkea tehtyä kaksi maalia, Kanerva kuvaili ottelua.

Kanerva ei ollut kuitenkaan tyytyväinen peliesitykseen.

– Pitää parantaa tästä, Kanerva sanoi, mutta oli iloinen, että 23 pelaajasta saatiin informaatiota tässä ikkunassa. 24 pelaajasta vain maalivahti Hugo Ketoa ei nähty kentällä.

Etukäteen kohistiin etenkin 18-vuotiaasta Tomas Galvezista. Manchester Cityn akatemiapelaaja on Suomen, Englannin ja Espanjan kansalainen. Nyt Galvez pelasi ensimmäisen kilpailullisen maaottelunsa Suomen paidassa.

Galvez pääsi ensimmäisellä jaksolla hyvään maalintekopaikkaan ja tarjoili komean syötön Pyry Soirin toiseen osumaan.

Kooste EM-karsintojen ottelusta San Marino–Suomi.

Kanerva kehui Galvezin esitystä siitä erikseen kysyttäessä.

– Täytyy huomioida vastustajan taso, mutta kypsästi hän pelasi. Ei näkynyt jännitys otteissa, Kanerva summasi.

Kanerva myös paljasti, että San Marino -peli oli viimeinen maaottelu ennen maaliskuussa odottavia jatkokarsintoja. Perinteisiä tammikuun maaotteluita ei tällä kertaa ole luvassa.

– Valmistautumisaika jää todella lyhyeksi. Pari kunnon treeniä ehtii vetämään ja sitten mennään. Tammikuun leiriä suunniteltiin, mutta ei saatu toteutumaan. Se ei ole kansainvälisenä pelipäivänä. Oli vaikeaa saada pelaajia. Osa seuroista ei olisi päästänyt. Olisi pitänyt saada ryhmä, joka olisi vastannut tarkoitusta, Kanerva kertoi.

EM-jatkokarsinnoissa mennään kerrasta poikki. Kaksi ottelua pitää voittaa viikon sisään maaliskuussa, jotta EM-kisapaikka tulee. Suomen vastustajat selviävät torstain arvonnassa.

– Kivinen tie on vielä edessä. Meidän pitää pelata kaksi loistavaa ottelua. Pitää päästä omalle tasolle ja pystyä jopa venymään, Kanerva kuvaili.

Suosittelemme