Hyppää sisältöön

Hulvattomat hulluttelutalkoot! San Marinosta pyydettiin armoa, Huuhkajien kuittia seurasi yllätys ja somen täysi sekoaminen

San Marinon historiallinen maali sai sosiaalisen median villiintymään. Ottelu Huuhkajia vastaan päättyi hämmentävällä tavalla.

San Marino juhli maalia Huuhkajia vastaan.
Jussi Vainikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Harvoin näkee, että jalkapallo-ottelun hävinnyt joukkue juhlii kentällä päätösvihellyksen soidessa kuin viimeistä päivää.

Näin kuitenkin tapahtui San Marinon ja Suomen EM-karsintaottelussa maanantaina. Filippo Berardi laukoi lisäajan viimeisellä minuutilla San Marinolle 1–2-kavennusmaalin, ja koko joukkue ryntäsi kentälle juhlimaan.

Huuhkajien pelaajat olivat sen sijaan hämmentyneitä. San Marino teki ensimmäistä kertaa historiassaan maalin kolmessa perättäisessä karsintaottelussa.

– Jos olisi tullut kanavalle ja nähnyt pelkän lopun ilman tulostaulua, olisi todennäköisesti veikannut väärin, kuka ottelun voitti. Ripaus jalkapalloromantiikkaa oli ilmassa, Yle Urheilun asiantuntija Miika Nuutinen sanoi.

– Mielestäni äärimmäisen kaunista. Olihan se nyt hullua, että toiset juhlii ja hyppii, kun Suomi on kuitenkin voittanut ottelun, Yle Urheilun asiantuntija Paulus Arajuuri komppasi.

Kooste EM-karsintojen ottelusta San Marino–Suomi

San Marino oli Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan lokakuun rankingin hännänhuippu sijalla 207. Nyt maa on kuitenkin heiluttanut perätysten verkkoa Tanskaa, Kazakstania ja Suomea vastaan.

Sosiaalisessa mediassa San Marinon saavutuksista on otettu kaikki ilo irti. Viestipalvelu X:ssä jalkapallopiirien ilmiöksi noussut joukkueen epävirallinen fanitili on kerännyt yli 130 000 seuraajaa. Meno tilillä oli Suomi-ottelun aikana hulvatonta.

Mysteeripäivittäjän julkaisuissa tunnustettiin rakkautta Berardille ja hämmästeltiin maaliputkea kirosanojen sävyttämänä.

Vielä toisen jakson alussa tilillä oli erilainen ääni kellossa. Huuhkajien virallinen tili, jolla on muuten puolet vähemmän seuraajia kuin San Marinon epävirallisella fanitilillä, osallistui panoksettoman pelin kunniaksi sosiaalisen median hulluttelutalkoisiin.

Pyry Soirin ensimmäistä maalia seurasi sarja San Marinon pelaajien virheitä. Fanitilillä maalia kuvattiin kaikkien aikojen rumimmaksi.

– Kaikki lasketaan, Huuhkajien tililtä kuitattiin.

Teemu Pukin viimeistelemä kolmas maali hylättiin lopulta paitsiona, mutta San Marinon vitsinikkari ehti jo anoa Huuhkajilta armoa. Sitä ei suomalaisvinkkelistä myönnetty.

– Suomessa meillä on tapana sanoa: ”Kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan. Pahoittelut!”, Huuhkajien tililtä viestittiin Irwin Goodmanin kappaletta lainaten.

San Marino jäi karsinnassa pisteittä, mutta maalien merkeissä rupeama oli menestys. Kun viimeinen pelipäivä on kolmessa lohkossa jäljellä, San Marino on tehnyt enemmän maaleja kuin Gibraltar, Malta, Färsaaret, Viro tai Liechtenstein.

Suosittelemme