Hyppää sisältöön

Niko Mikkola herkutteli kahdella maalilla ja sivusi kauden maaliennätystään – päävalmentajalta sateli kehuja

Niko Mikkola, Kaapo Kakko ja Roope Hintz onnistuivat maalinteossa jääkiekon NHL:ssä. Mikkolalle maalinteko on ollut harvinaista herkkua.

Niko Mikkola osui kahdesti Edmontonin verkkoon.
Hinni Hirvonen

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers nousi kahden maalin takaa 5–3-voittoon ilman loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaa suomalaiskapteeniaan Aleksander Barkovia. Panthersin suomalaisnimi oli puolustaja Niko Mikkola, joka onnistui maalinteossa kahdesti illan aikana.

Mikkola toi pelin tasoihin kahteen kertaan: ensin 2–2:een avauserän lopulla ja 3–3:een toisen erän alussa. Mikkolalle kerta oli ensimmäinen, kun hän onnistuu tekemään ottelussa enemmän kuin yhden maalin. Samalla suomalaispuolustaja sivuaa maaliennätystään vain 18 pelissä – edellisen kerran Mikkola iski kolme maalia St. Bluesissa kaudella 2021–2022.

Ennen Edmonton-ottelua Mikkola oli osunut 187 pelaamassaan NHL-ottelussa kuudesti.

Päävalmentaja Paul Mauricelta satelikin kiitosta suomalaispuolustajalle.

– Pelitapamme sopii hänelle täydellisesti. Hän on iso mies, joka peittää hyvin ja osaa pelata aggressiivisesti. Meillä on vain vähän sääntöjä pelaamisen suhteen, pelaajat saavat edetä niin nopeasti kuin mahdollista. On melko uutta nähdä hänen nousevan, mutta hän kykenee siihen. Haluamme kaikkien puolustajiemme tekevän niin.

Lapsi pitää kädessään Niko Mikkola kylttiä.
Niko Mikkola ei ole aikaisempina kausina maaleilla herkutellut. Kuva: Jasen Vinlove-USA TODAY Sports

Ottelun jälkeisessä tiedotustilaisuudessa Mikkolalta tiedusteltiin, toivoiko hän tekevänsä hattutempun.

– Se olisi ehkä liikaa minulle, suomalaispuolustaja naureskeli. Hänet palkittiin myös ottelun ykköstähtenä.

Eetu Luostarinen sai syöttöpisteen Floridan neljänteen maaliin.

Vieraiden Connor McDavid teki kaksi maalia, joista toisen rangaistuslaukauksesta.

Floridalle voitto oli seitsemäs kahdeksaan viimeiseen peliin.

Roope Hintz mukana Dallasin nousussa

Roope Hintz saalisti tehot 1+2, kun Dallas Stars kaatoi kotonaan New York Rangersin 6–3 . Miro Heiskanen oli Hintzin tavoin mukana joukkueensa toisessa maalissa. Vieraiden Kaapo Kakko iski puolestaan Rangersin toisen osuman viedessään vieraat 2–0-johtoon. Maali oli suomalaishyökkääjälle vasta kauden toinen.

Dallasin nousu alkoi kuitenkin jo toisessa erässä, kun Jamie Benn kavensi pelin 1–2:een nopeasti Kakon osuman jälkeen. Hintz tarjoili maaliin syötön.

Päätöserässä Stars iski peräti viidesti. Hintz pääsi tiukkaamaan Dallasin viimeisen osuman tyhjiin. Samalla päättyi Rangersin 11 ottelun pisteputki.

Katso suomalaisten pisteet videolta.

Nashville Predators nousi puolestaan 4–3-voittoon Colorado Avalanchesta Juuse Saroksen uran 300. NHL-ottelussa. Voitto irtosi dramaattisten vaiheiden jälkeen, sillä Nashville oli tappiolla vielä minuutti ennen päätössummeria.

Kotijoukkue haki kuitenkin tasoitusta ilman maalivahtia ja Filip Forsberg tasoittikin pelin ajassa 59.22. Vain viisitoista sekuntia myöhemmin Yakov Trenin iski 4–3-voittomaalin.

Suomalaisvahdille merkittiin 25 torjuntaa.

Maccelli ehti jo tuulettaa maalia

Arizonan Matias Maccelli ehti jo tuulettaa kauden neljättä osumaansa Los Angeles Kingsiä vastaan. Coyotesin 1–3-kavennus merkittiinkin ensin suomalaishyökkääjän nimiin, mutta korjattiin ottelun jälkeen Lawson Crousen tekemäksi. Maccelli sai maaliin kuitenkin syöttöpisteen. Kings voitti ottelun 4–1 ja venytti voittoputkensa kolmeen otteluun.

Matias Maccellin osuma muutettiin ketjukaverin nimiin ottelun jälkeen.

San Jose Sharks kärsi kauden 14. tappionsa, kun se hävisi vieraissa Vancouverille 1–3. Mikael Granlund sai syöttöpisteen joukkueensa ainoaan osumaan.

Suosittelemme