Hyppää sisältöön

JHL:n työtaistelu pysäyttää Tampereen joukkoliikenteen vuorokaudeksi

Lakko laajeni koskemaan Tampereen ratikan ja Tampereen kaupunkiliikenteen lisäksi yksityisiä liikennöitsijöitä.

Linja-auto Tampereen keskustassa.
JHL:n lakko pysäyttää ratikkaliikenteen ja bussiliikenteen torstaina Tampereella. Kuvituskuva. Kuva: Jani Aarnio / Yle
Pekka Ruissalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton (JHL) työtaistelu pysäyttää kaiken Tampereen seudun joukkoliikenteen vuorokaudeksi.

Joukkoliikenne pysähtyy torstaina 23. marraskuuta kello 02:00 yöllä, katkos päättyy perjantaina 24. marraskuuta kello 01.59.

Alun perin poliittinen lakko koski Tampereen ratikkaa ja Tampereen kaupunkiliikenteen (TKL) bussilinjoja. Tiistaina iltapäivällä Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedotti, että poliittinen lakko laajenee koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä.

Lakon laajeneminen tarkoittaa sitä, että ratikkaliikenteen lisäksi koko Nysse-alueen bussiliikenne on pysähtymässä torstaina.

Torstaina ennen kello 02:00 lähtevät vuorot ajavat vielä päätepysäkilleen. Perjantaina liikennöinti käynnistyy kello 03:45.

– Suosittelemme asiakkaita varautumaan suuriin häiriöihin liikenteessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia kimppakyytejä ja etätyön tekemistä, kertoo Tampereen seudun joukkoliikenne Nysse tiedotteessaan.

Reittiopas kertoo

Perutut bussi- ja ratikkavuorot voi tarkistaa Nyssen reittioppaasta, jonne ne pyritään viemään keskiviikkoon kello 16 mennessä.

Reittioppaan tietoja päivitetään siis jatkuvasti vielä lakkopäivänäkin.

Reittioppaan lisäksi perutut vuodot näkyvät myös Nyssen poikkeustilanteet-sivulla ja poikkeusinfossa X-viestipalvelussa.

Mahdollisista kausilippujen hyvityskäytännöistä tiedotetaan Nyssen verkkosivuilla tilanteen päättymisen jälkeen.

Tarkennus: Nysse tiedotti 21.11. kello 15:06, että JHL:n lakko laajenee koskemaan myös yksityisiä liikennöitsijöitä.

Suosittelemme