Hyppää sisältöön

Pälkäneläinen Teemu Mäntysaari, 36, jatkaa Megadethin kitaristina

Mäntysaari jatkaa yhtyeessä ainakin vuoden 2024 ajan.

Kitaristi Teemu Mäntysaari.
Kitaristi Teemu Mäntysaari on nimitetty Megadethin vakituiseksi jäseneksi. Kuva: Joni Haavisto / AOP
Pekka Ruissalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Pälkäneeltä kotoisin oleva Teemu Mäntysaari, 36, jatkaa Megadethin kitaristina. Yhtye tiedotti asiasta maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.

Vuonna 1987 syntynyt muusikko on tehnyt aiemmin uraa muun muassa kitaransoiton opettajana ja ollut mukana useammassa bändissä. Mäntysaari on nähty myös Megadethin kiertuekitaristina.

Mäntysaari jatkaa yhtyeessä Kiko Loureiron tilalla. Loureiro jäi yhtyeestä tauolle viime vuonna henkilökohtaisten syiden takia. Loureiro on poissa Megadethin toiminnasta ainakin vuoden 2024 ajan.

Yhtyeelle on luvassa paljon keikkoja, jota varten Mäntysaarta tarvitaan, kerrotaan yhtyeen tiedotteessa.

– Haluan kiittää Kikoa yhteistyöstä viimeisen yhdeksän vuoden aikana. Voitimme sinä aikana yhden Grammy-palkinnon, ja tämä ei olisi ollut mahdollista ilman Kikoa, kiittelee yhtyeen keulahahmo, laulaja-kitaristi Dave Mustaine yhtyeen sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessa.

Vuonna 1983 perustettu Megadeth on myynyt levyjä maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, ja se on yksi maailman tunnetuimmista heavy rock-yhtyeistä.

Korjaus kello 14.30: Mäntysaarta ei ole nimitetty Megadethin vakituiseksi jäseneksi, vaan hän jatkaa Kiko Loureiron tuuraajana ainakin vuoden 2024 ajan.

Suosittelemme