Hyppää sisältöön

Näyttelijä Aku Hirviniemi pyytää anteeksi viestejään

Hirviniemi julkaisi anteeksipyynnön Instagramissa tiistaina.

Aku Hirviniemi
Näyttelijä Aku Hirviniemen seksuaalissävytteisistä viesteistä noussut kohu sai käänteen tiistaina, kun Hirviniemi pyysi viestejään anteeksi. Kuva: Timo Korhonen / AOP
Jonni Aromaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijä Aku Hirviniemi, 39, pyytää anteeksi käytöstään tuoreessa Instagram-päivityksessään. Keskustelu alkoi lokakuussa, kun Seiska julkaisi jutun Hirviniemen seksuaalissävytteisistä viesteistä.

Hirviniemi kertoo Insta-postauksessa tehneensä virheitä, joita hän katuu. Hirviniemi on hakenut postauksen mukaan ongelmaansa ammattiapua.

Uutisointi Hirviniemen ympärillä alkoi velloa sen jälkeen, kun alun perin Paratiisihotelli-tosi-tv-sarjasta julkisuuteen ponnahtanut Erika Helin avautui Seiskalle Hirviniemen viesteistä. Helin kuvaili viestejä seksuaalissävytteisiksi.

Sen jälkeen Seiska uutisoi myös muista naisista, jotka olivat saaneet Hirviniemeltä samankaltaisia viestejä.

Seuraavaksi kävi ilmi, että Hirviniemi on lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä myös kollegoilleen.

Myös Ilta-Sanomat kertoi naisista, jotka ovat joutuneet Hirviniemen viestien kohteeksi.

Hirviniemi sai tuomion 2020

Aku Hirviniemi tuomittiin kahden, tekoaikana 17-vuotiaan naisen seksuaalisesta ahdistelusta vuonna 2020, mutta Turun hovioikeus jätti tuomitsematta Hirviniemen rangaistukseen.

Lue lisää: Turun hovioikeus: näyttelijä Aku Hirviniemi syyllistyi seksuaaliseen ahdisteluun, mutta hänelle ei tuomittu rangaistusta

Hirviniemi ilmoitti viime lauantaille päivätyssä tiedotteessa, että hän eroaa tuotantoyhtiö Hihhihhiin hallituksesta ”taatakseen yhtiölle työrauhan”. Yhtiö tuotti muun muassa Keihäsmatkojen perustajasta Kalevi Keihäsestä kertovan sarjan.

Hirviniemen on määrä nousta helmikuussa 2024 Helsingin kaupunginteatterin suurelle näyttämölle Ilmasta rahaa -farssin pääosassa. Hirviniemi on myös mukana kahdessa uudessa tv-ohjelmassa, jotka lähetetään ensi vuonna TV5:llä.

Hirviniemi valmistui näyttelijäksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2008.

Suosittelemme