Hyppää sisältöön

Aku Hirviniemi jää pois Helsingin kaupunginteatterin näytelmästä

Aku Hirviniemi juontaa ohjelmia TV5:llä, mutta kanavan omistajan Warner Bros. Discoveryn mukaan yhtiöllä ei ole ollut tietoa Hirviniemen epäasiallisesta käytöksestä.

Kuvassa Aku Hirviniemi ja Janne kataja näytelmästä Ilmasta rahaa.
Aku Hirviniemen piti tehdä päärooli brittifarssissa Ilmasta rahaa yhdessä pitkäaikaisen työparinsa Janne Katajan kanssa. Hirviniemen tilalle etsitään uutta näyttelijää. Kuva: Janne Mikkilä
Jonni Aromaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Näyttelijä Aku Hirviniemi jää pois Helsingin kaupunginteatterin Ilmasta rahaa -näytelmästä. Helsingin kaupunginteatteri kertoo päätyneensä ratkaisuun vakavan harkinnan jälkeen.

Viime päivinä on uutisoitu siitä, miten Hirviniemi on lähettänyt useille naisille seksuaalissävytteisiä viestejä. Hirviniemen epäasiallisesta viestittelystä ovat uutisoineet ainakin Seiska ja Ilta-Sanomat.

Teatteri haluaa taata työrauhan joulukuussa alkaville näytelmäharjoituksille eikä hyväksy epäasiallista käytöstä missään muodossa, tiedotteessa kerrotaan. Ilmasta rahaa -näytelmän harjoitukset alkavat suunnitellusti 4. joulukuuta, ja teatteri nimeää Hirviniemen tilalle toisen näyttelijän.

Aku Hirviniemen piti tehdä päärooli suuren näyttämön brittifarssissa. Ilmasta rahaa saa ensi-iltansa helmikuussa 2024. Teos sai maailmanensi-iltansa Lontoossa vuonna 1996, ja Suomessa sitä esitti ensimmäisenä Tampereen Komediateatteri vuonna 2004.

Tiistaina Hirviniemi pyysi Instagramissa anteeksi käytöstään ja myönsi toimineensa väärin. Hän kertoi myös hakeneensa apua ongelmiinsa.

Hirviniemen ja Iiro Rantalan pikkujoulushow jatkuu

Aku Hirviniemi kiertää parhaillaan eri puolilla Suomea Akun ja Iiron pikkujoulushow’lla, jossa pianisti Iiro Rantala säestää esitystä.

Kiertue pysähtyy keskiviikkona 22.11. Helsingissä Teatteri Kapsäkkiin, ja teatterin toiminnanjohtajan Stiina Laakson mukaan esitys vedetään, kuten on sovittu.

– Olemme seuranneet tilannetta, mutta emme ole saaneet minkäänlaista Hirviniemeen liittyvää asiakaspalautetta. Kyse on kuitenkin Hirviniemen yksityiselämään liittyvästä asiasta, Laakso sanoo.

Myös Riihimäen Teatterin taiteellinen johtaja Olka Horila kertoo, että Riihimäelle suunnitellut kaksi näytöstä toteutuvat ja lipunmyynti jatkuu normaalisti.

Yle on yrittänyt saada Hirviniemeltä kommenttia viestittelystään, mutta hän ei ole vastannut haastattelupyyntöön.

Aku Hirviniemi oli Puoli Seiskan vieraana maaliskuussa 2022.

Warner Bros. Discovery: ”Meillä ei ollut tietoa asiasta”

Hirviniemi on mukana myös kahdessa uudessa tv-ohjelmassa, jotka on kuvattu tänä vuonna. Hän juontaa ohjelmat yhdessä koomikko Kalle Lambergin kanssa, ja ne lähetetään TV5:llä ensi vuonna. Kanavan omistaa Warner Bros. Discovery.

Warner Bros. Discoveryn Suomen viestintäpäällikkö Jenni Kokkonen toteaa Ylelle, ettei Hirviniemeen liittyvä epäasiallinen käytös ole ollut Warner Bros. Discoveryn tiedossa.

– Warner Bros. Discoverylla ei ollut tietoa asiasta. Mitään vastaavaa ei ole tullut ilmi liittyen Aku Hirviniemen tuleviin ohjelmiin TV5:llä. Emme hyväksy sopimatonta käytöstä missään tuotannoissamme, Kokkonen toteaa.

Yle pyysi Warner Bros. Discoverylta vielä tarkennusta siihen, lähettääkö TV5 ensi vuonna ohjelmat, joissa Hirviniemi on mukana, mutta viestintäpäällikkö Kokkonen vastasi, että ”emme kommentoi asiaa enempää”.

Suosittelemme