Hyppää sisältöön

Kuusamon raja-asemalle rakennetaan esteaitaa ”natolangasta”

Esteaitaa pysytetään Venäjän rajalle rajaportin molemmin puolin. Puolustusvoimat avustaa esteaidan pystytyksessä.

Rajaeste, niin sanottu Natolanka, Kuusamon raja-asemalla.
Puolustusvoimat ja Rajavartiosto rakentavat esteaitaa Kuusamon Venäjän vastaiselle rajalle rajaportin molemmin puolin. Taustalla näkyy Venäjän raja- ja tulliasema Kuusamon Suoperässä. Kuva: Rajavartiolaitos
Ensio Karjalainen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kulkuesteen rakentaminen Kuusamon Kortesalmen raja-asemalle on jatkunut puolustusvoimien avustuksella. Lieriöestettä pystytetään rajanylityspaikalla vyöhykealueelle Venäjälle johtavan kulkuportin molemmin puolin.

– Esteaita tunnetaan kaupallisilla markkinoilla niin sanottuna natolankana. Korkeudeltaan esteaita on toista metriä ja niitä asennetaan useita päällekkäin, kertoo Kuusamon raja-aseman päällikkö Topi Piiroinen.

Kuhmon Vartiuksen rajanylityspaikalta kerrottiin tiistaina, että rajavartiolaitoksen havaintojen perusteella turvapaikanhakijoita olisi matkalla kohti Vartiuksen pohjoispuolella olevia rajanylityspaikkoja. Piiroisen mukaan Kuusamon raja-asemalla Kortesalmella on kuitenkin ollut hiljaista.

– Meillä ei ole toistaiseksi havaintoja, että Kuusamon raja-asemalle olisi tulossa turvapaikanhakijoita Venäjän suunnalla, Piiroinen totesi tiistaina iltapäivällä.

Seuraa mitä lähelläsi tapahtuu. Lue ja katso lisää uutisia Pohjois-Pohjanmaalta.

Suosittelemme